• Alles
  • (1)
    Evenement

Virtuele Dag van het Kasteel

maandag 1 juni 12:00 uur

Dag van het Kasteel

Virtuele Dag van het Kasteel op 1 juni – Tweede Pinksterdag

Helaas heeft de Stichting Kasteel van Rhoon voor de Dag van het Kasteel een aangepast programma moeten maken vanwege de corona-voorschriften, waarbij we geen “live” activiteiten hebben kunnen ontplooien. Zelfs de voorgestelde speurtocht voor kinderen in en rond het Kasteel kon de toets en criteria niet weerstaan. Wij dachten dat wanneer de kinderen gezamenlijk naar school kunnen en sport beoefenen, dat ze wellicht ook wel als duo een speurtocht zouden moeten kunnen maken, maar helaas heeft de Gemeente ons voorstel niet overgenomen.

Dus gaan we “virtueel” op Tweede Pinksterdag, de dag dat traditiegetrouw alle kastelen en landhuizen en buitenplaatsen open zijn voor het publiek tijdens de Dag van het Kasteel https://dagvanhetkasteel.nl/

Hiervoor heeft onze social media expert Johan Boonstoppel twee reportages gemaakt te weten over de tentoonstelling 75 jaar vrijheid (met initiatiefnemer Maarten van Lenteren) over de door Corona afgelaste expositie. Daarnaast maakte Johan ook een verslag van een rondleiding door het Kasteel (met gids Aart de Jong) waarin de historie en gebruik van het Kasteel wordt toegelicht.

Beide video’s zullen op het YouTube kanaal van de Stichting Kasteel van Rhoon te zien zijn vanaf maandag 1 juni en daar ook te zien blijven via de link https://is.gd/PAKWdg

Een korte toelichting op deze virtuele tentoonstelling:

‘VRIJHEID IS DAT JE ALTIJD SNOEP MAG KOPEN’

In samenwerking met de gemeente Albrandswaard zou de Stichting Kasteel van Rhoon een aantal activiteiten organiseren in het kader van 75 jaar bevrijding. Door het Coronavirus is dat niet doorgegaan. Vorige week is er een video-opname gemaakt om toch aandacht te besteden aan het werk dat door kinderen is gemaakt en geëxposeerd zou worden op de klokkezolder. In het kader van ‘de dag van het kasteel’ zal deze video op de site van de stichting te zien zijn.

De geëxposeerde werken zijn gemaakt door leerlingen van groep 3 van OBS Valckesteyn. Na een kringgesprek over ‘oorlog/vrijheid/vrede’ hebben de kinderen 2 middagen gewerkt met de technieken houtskool, oostindische inkt, kleurpotlood en waterverf.

Ook de gemaakte opmerkingen, waarmee deze kinderen het thema in hun beleving vertalen, zijn weergegeven.

Over de virtuele rondleiding:

Tijdens deze rondleiding laat Aart de Jong de diverse voorwerpen en bijzonderheden van het Kasteel zien en vertelt voor welke functies deze in vervlogen tijden dienden, hoe de vroegere kasteelbewoners leefden en meer boeiende en verrassende kasteelverhalen.

Het Kasteel van Rhoon

De Stichting organiseert dus verder geen activiteiten ín het Kasteel maar de horeca van Het Kasteel van Rhoon is vanaf 1 juni 12:00 uur dagelijks open vanaf 10:00 uur. Ook de gerenoveerde Kasteelgaarde is open voor het publiek. Mooi om deze Tweede Pinksterdag een stop te maken of als startpunt-eindpunt van een mooie wandeling, de IJsvogelroute van het Zuid-Hollands Landschap. Het Kasteel is niet alleen per auto, fiets of wandelend te bereiken, maar ook per metrolijn D – op slechts 3 minuten lopen van de metrohalte Rhoon.

https://www.zuidhollandslandschap.nl/routes/ijsvogelroute

Meer info vind je op onze website https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/


deel deze activiteit

Locatie

Stichting Kasteel van Rhoon
Rhoon
Dorpsdijk 63
3161kd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden