Video's Roel van Deursen

Video: Huttenbouw Vliegende Hoogvlieters

Lange tijd zag het er naar uit dat i.v.m. Corona de Huttenbouw, georganiseerd door de Vliegende Hoogvlieters, dit jaar geen doorgang kon vinden. Toen er uiteindelijk toch toestemming kwam, moest er in korte tijd nog veel worden geregeld.

Hoogvliet - Laat dat maar aan de Vliegende Hoogvlieters over en vandaag, 27 augustus, was alweer de laatste dag van dit leuke evenement. De organisatie, bestaande uit Martin, Dominique en Jaco hebben er alles aan gedaan om e.e.a. in goede banen te leiden. Ze zijn daarin bijgestaan door 17 vrijwilligers. Woensdag was een kletsnatte dag, maar omdat de kinderen bij slecht weer terecht kunnen in het aangrenzende wijkgebouw, werd het toch nog een leuke dag vol knutselplezier. Donderdagmiddag was er een ‘hondenshow’ georganiseerd. Kinderen konden zich opgeven voor het dragen van een ‘pak mouw’. De hond werd aangelijnd op de bijtmouw afgestuurd en zo konden de kinderen ervaren wat het is om te worden ‘aangevallen’ door een grote hond. Op commando liet de hond de mouw weer netjes los. 

Speurhonden moesten kinderen vinden in hun hut en als laatste werd vrijwilliger Samira de ring ingestuurd, beschermd door een compleet pak. Doordat deze dappere vrouw klein van stuk is, lag ze al heel snel op de grond. Even snel werd ze omhoog gehesen door een helper en zo liep ook dit onderdeel goed af. Alle vrijwilligers kregen aan het eind van de dag een lekkere stuk taart en een bedank tekst op een zelf gemaakte mok. 

Tot volgend jaar?  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden