Foto:

Open Monumentendag op Kasteel

Op zondag 13 september opent het Kasteel van Rhoon de deuren voor de Open Monumentendag. Met een aangepast programma zal deze dag extra luister worden bijgezet, zowel letterlijk als figuurlijk. Naast een expositie op de Klokkezolder zullen namelijk in het rond het Kasteel gedichten worden voorgedragen door de finalisten van de Ongehoord! gedichtenwedstrijd. Muzikale omlijsting zal er de hele dag zijn door diverse muzikanten en studenten van de Codarts kunstvakhogeschool.

Rhoon - Vanaf 6 september t/m 27 september zal er een duo-tentoonstelling worden ingericht van de kunstenaars Rob van ’t Hof en Mosab Anzo. Rob is een vormgever die ook een grafische ontwerpstudio heeft in Rotterdam, maar hij is zijn hele leven al schilder. Het vormgeven en ontwerpen is in zijn schilderwerken goed terug te zien.

Kijk voor meer informatie op de website: http://www.robvanthof.nl.

Mosab Anzo komt oorspronkelijk uit Syrië maar is het geweld van Damascus in 2015 ontvlucht met achterlating van zijn atelier en schilderijen. Zijn werk was in de beginjaren figuratief, later werd dat abstract. Na de oorlog werd zijn stijl ronduit grimmig, met veel donkere kleuren.

Kijk voor meer informatie op de website: https://mosabanzo.wixsite.com/mosab-anzo.

Deze tentoonstelling is op de Open Monumentendag gratis te bezoeken, en er zullen speciale looproutes naar en van de Klokkezolder worden aangegeven om de 1,5 mtr afstand te waarborgen.

Ongehoord!

Ongehoord! Bied een gastvrij podium aan aanstormend en aanslenterend talent van alle leeftijden en van elk niveau uit zowel Nederland als België. In een ontspannen, informele sfeer kunnen zowel debutanten in de poëzie als meer gevestigde dichters zichzelf en hun werk presenteren aan een belangstellend gehoor.

Kijk voor meer informatie op de website: https://stichtingongehoord.com

Om dit doel te bereiken vormen een vertelling en een muzikaal intermezzo, net als een open podium, vast onderdelen van de programmering. Deelnemende dichters en vertellers krijgen de ruimte hun (nieuwste) publicaties te tonen aan het publiek. Ongehoord! organiseert een paar keer per jaar een poëziepodium op een bijzondere locatie.
Dit jaar is er wederom (voor de 8e keer) een dichterswedstrijd uitgeschreven. Het thema dit jaar is een kort gedicht van Jules Deelder: ‘De omgeving van de mens is de medemens’. Jules was geen onbekende maar een geregelde bezoeker van het Kasteel (niet alleen van Sparta maar ook dat van Rhoon) dus daar ligt een band. De winnaars uit de 182 inzendingen zullen de winnende gedichten in en rond het Kasteel voordragen aan de bezoekers op Open Monumentendag.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding in het Kasteel vertelt een gids voor welke functies de vertrekken in vervlogen tijden dienden, hoe de vroegere kasteelbewoners leefden en meer boeiende en verrassende kasteelverhalen. Deelname is gratis en de rondleiding duurt ongeveer een uur.

Van tevoren opgeven via de website www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php

Aantal deelnemers per tijdslot zal ook beperkt zijn, namelijk 6 deelnemers

Er worden looproutes uitgezet, kleine vertrekken worden overgeslagen

Kasteelgaarde

Netty Wermeester zal een tweetal rondleidingen door de tuinen rond het Kasteel verzorgen en vertellen over de natuur en het ontstaan daarvan. Er zal een deel van de ijsvogelroute van het ZHL worden gelopen en toegelicht. Ook hier van tevoren inschrijven, maximaal 6 deelnemers per wandeling via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php

Vanwege de Covid-19 regelgeving en verbouwing van de Dorpskerk Poortugaal zullen er verder in de Gemeente Albrandswaard geen monumenten geopend zijn zo laat het Open Monumentendag Comité weten

Kijk voor meer informatie op de website: https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden