Video's Roel van Deursen

VIDEO: Dichteres Rieneke Grobben - Minderman terug op het menu met Topkok

Op 23 maart 2018 overleed op 73-jarige leeftijd de Charloisse dichteres Rieneke Grobben - Minderman, bekend van haar Rotterdamse-levensgedichten die zij vanaf een papieren rol voordroeg én van haar roze broekpak, bijpassende schoenen en roze strik in het haar.

Rotterdam - Dat de dichteres niet vergeten is blijkt wel uit de belangstelling bij de onthulling op 4 september 2020 van het raamgedicht van Rieneke op de gevel van Bar-Kitchen LISA aan de Gooilandsingel tegenover het nieuwe Theater Zuidplein. Het raamgedicht is een initiatief van LISA en Joop van der Hor en mogelijk gemaakt door de Cultuurscouts van Charlois en met dank aan loco burgemeester Bert Wijbenga van Rotterdam voor zijn morele steun.

Het raamgedicht is een ontwerp van Ferr Fikkers van Studio Ferrazzo uit Spijkenisse die het ook, samen met Ronald Stolk van ER DeSign heeft aangebracht. Steef Vooren van ‘ De Ideale Maten’ en v.h. ‘de Tunes’ zong het door hem samen met Rieneke geschreven lied ‘Het Meisje van de Pompstraat’. Chislaine de Groot, uitbaatster van LISA verzorgde de onthulling. In het tweede gedeelte van deze film van Roel van Deursen brengt Botlek TV samen met echtgenoot Jan Minderman een bezoek aan het graf van de roze dichteres.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden