<p>Peter Klomp, trainer van SV Poortugaal, verloor met zijn ploeg de eerste wedstrijd van het seizoen (foto: John de Pater)</p>

Peter Klomp, trainer van SV Poortugaal, verloor met zijn ploeg de eerste wedstrijd van het seizoen (foto: John de Pater)

(Foto: john de pater)

Ontdekken in de hoofdklasse A

SV Poortugaal heeft de eerste wedstrijd in de hoofdklasse afgelopen weekend verloren. Rijnvogels was met 3-0 te sterk voor de ploeg van trainer Peter Klomp. “We hebben tegen een goede ploeg gespeeld”, aldus Klomp.

door Cris Rolandus

POORTUGAAL – In het afgelopen en afgebroken vorige seizoen promoveerde SV Poortugaal naar de hoofdklasse, na een - tot corona – uitmuntend seizoen in de eerste klasse. Eenmaal verloor Klomps team slechts. De teller een niveau hoger staat nu op hetzelfde aantal. “We zijn ons er bewust van dat we meer wedstrijden gaan verliezen. De weerstand is groter, we spelen tegen simpelweg betere spelers. Daar moeten wij een antwoord op hebben. We weten wat ons te wachten staat.” Een seizoen van ontdekken, van kansen pakken, en ongetwijfeld ook van af en toe een zeperd. “Ons doel is om elke wedstrijd te winnen”, lacht Klomp. “Dat is zaterdag in ieder geval niet gelukt. Doelstellingen hebben wij niet, we moeten in deze klasse kijken waar onze kansen liggen. Wij gaan echt wel punten pakken, maar pas over een wedstrijd of tien zie je hoe de kaarten geschud zijn en hoe sterk deze hoofdklasse is. Rijnvogels, ons tegenstander van afgelopen weekend, schat ik wel in het linkerrijtje in. We moeten gaan bouwen aan een gezonde basis.” Tegen Rijnvogels had de promovendus in de eerste speelronde weinig kans. “We misten wat dominante spelers ook. Dat zag je duidelijk terug. En Dyron Bijl, onze keeper, ging bij twee goals in de fout. Identieke situaties trouwens, twee keer liet hij een bal los en was het in de rebound raak. Wij hadden te weinig stootkracht om het Rijnvogels echt lastig te maken”, vertelt Klomp. De trainer van SV Poortugaal kijkt uit naar het seizoen in de hoofdklasse A. “Vooral naar de derby’s. Dat zijn de krenten in de pap. Joh, ik ben blij dat we weer voetballen. Weer met 22 acteurs op het veld staan. Maar het hele coronagedoe slingert wel door de staf heen. Het is veel geregel, er wordt veel over gesproken. Het leidt af, maar daar heeft iedereen natuurlijk mee te maken. We moeten gewoon ons gezond verstand gebruiken.”

Zwaluwen Vlaardingen volgende tegenstander

SV Poortugaal speelt zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Zwaluwen Vlaardingen komt op bezoek. Ook die ploeg verloor het eerste competitieduel van het seizoen. FC ‘s-Gravenzande was met 3-2 te sterk. In de afdeling van SV Poortugaal neemt Spijkenisse het zaterdag op tegen Rijsoord, SC Feyenoord gaat op bezoek bij Jodan Boys en Capelle ontvangt FC Rijnvogels. Verder staan Smitshoek - ARC, DHSC - Scherpenzeel, DUNO - Achilles Veen en FC ‘s-Gravenzande - Achilles ‘29 op het programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden