Jeroen van Veen op de piano.
Jeroen van Veen op de piano. (Foto: )

Dierendagconcert in kerk Rhoon

Als gevolg van de Corona-uitbraak heeft de Stichting Klassiek in Rhoon de afgelopen maanden helaas geen concerten kunnen organiseren in de Nederlands Hervormde Kerk van Rhoon. Gelukkig kan dit, met inachtneming van de RIVM-regels, nu weer wel.

Rhoon - Op zaterdag 3 oktober wordt er een speciaal Dierendag-concert georganiseerd. Immers, veel componisten hebben muziekstukken gewijd aan een dier en er is een selectie gemaakt om een mooi programma samen te stellen.

Het concert zal uitgevoerd worden door drie topmusici: de organist Aart Bergwerff (organist in de Grote Kerk van Breda en docent aan het conservatorium in Rotterdam), de pianist Jeroen van Veen (o.a. bekend vanwege zijn uitvoeringen van de muziek van Einaudi en ten Holt) en de bandoneonist Carel Kraayenhof (een internationale carrière maar toch vooral bekend vanwege zijn optreden tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima).

Het programma mag er zijn: naast het Carnaval der Dieren van Saint Saëns ook muziek van George Gershwin (Walking the Dog), Olivier Messiaen (Cataloque d’oiseaux), het orgelconcert “Koekoek en de nachtegaal” van G.F. Händel en Paul McCartney (Blackbird). Omdat er maar een beperkt aantal bezoekers per concert kan worden toegelaten zijn er twee concerten gepland: om 16.00 uur en om 20.30 uur.

Kaarten

Kaarten kosten 15 euro (kinderen gratis) en zijn uitsluitend via de website te bestellen: www.klassiekinrhoon.nl.

Van Veen

Pianist Jeroen van Veen (1969) volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1993 afstudeerde bij Alwin Bär en Hakon Austbö. Ook volgde hij masterclasses bij Claude Helffer, Hans-Peter en Volker Stenzl en Roberto Szidon. Jeroen speelde als solist met orkest o.l.v. Howard Williams, Peter Eötvös, Robert Craft, Neil Stulberg en Max Pommer en werkte mee aan diverse festivals. Ook speelde Van Veen pianorecitals en concerten in Noord- en Zuid Amerika, Azië, Europa en Rusland.
Naast pianist is Van Veen ook Jurylid van divers pianoconcoursen. Als pianist en initiator is hij onderdeel van Pianoduo Van Veen, Pianoduo Sandra & Jeroen, International Piano Quartet en het Piano Ensemble. Als componist/arrangeur maakt Van Veen gebruik van elektronische muziek is sterk geïnspireerd door minimal music met crossovers naar Jazz, Blues, Soundscape, AvantGarde, Techno, Trance en Pop Muziek. Recente werken zijn de Minimal Preludes.
Tegenwoordig is Jeroen van Veen directeur van Van Veen Productions, voorzitter van de Simeon ten Holt Foundation (Van Veen kende de componist goed en was bevriend met de hem tot aan zijn dood in 2012). Sinds 2016 is hij mede eigenaar van het voormalig Jeugdgebouw in Pernis, omgebouwd tot Pernissimo waarin studio’s en een ligtheater is gevestigd. Hier staat ook zijn zelfgebouwde vleugel van 30.000 Lego steentjes; de Lego Piano.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden