<p>Rody van Hemert, trainer van Rijnmond Hoogvliet Sport (foto: John de Pater)</p>

Rody van Hemert, trainer van Rijnmond Hoogvliet Sport (foto: John de Pater)

(Foto: john de pater)

Rijnmond HS gaat voor promotie

Rijnmond Hoogvliet Sport start komend weekend aan de competitie. De ploeg van trainer Rody van Hemert gaat in de derde klasse C op bezoek bij VFC. “Het is lastig te peilen waar ons team staat”, zegt de jonge Van Hemert, die begint aan zijn tweede jaar als hoofdtrainer.

door Cris Rolandus

HOOGVLIET - Het eerste elftal van Rijnmond Hoogvliet Sport heeft een goede voorbereiding achter de rug. “Maar in het bekertoernooi speelden wij tegen vierdeklassers. Clubs die weinig weerstand kunnen bieden. FIOS, ZBVH en Ommoord. Ik had liever tegen hoger spelende verenigingen gespeeld in de voorbereiding, want je merkt dat spelers minder serieus naar deze duels toe werken. En bij de tegenstander zie je ook irritatie omdat zij kwalitatief minder zijn. Heb je niet veel aan.”

Promotieplekken

Toch verwacht Van Hemert dat Rijnmond Hoogvliet Sport er goed op staat zo vlak voor aanvang van een nieuw seizoen. “We werken met vrijwel dezelfde groep als vorig jaar, met twee versterkingen erbij. We spelen geregeld leuk en aardig voetbal. Ik vind dat wij een gooi moeten doen naar de promotieplekken. Vorig seizoen spraken we niet echt over een doel, wilden wij een team smeden, maar nu willen we juist uitspreken waar we voor gaan. Daar hebben we het over gehad.”

Fris voetbal

Van Hemert verwacht dus meer van Rijnmond Hoogvliet Sport dan vorig seizoen, toen zijn elftal bovenin de middenmoot bivakkeerde. “Ik wil volwassenheid zien. Dat we leuk en fris kunnen voetballen weten we, maar nu is het tijd om momenten te herkennen. Toe te slaan als dat kan en een wedstrijd ook te killen. Onze afdeling is lastig, heel uitgebalanceerd, met veel goede ploegen. DVO ‘32 is denk ik het sterkst, VFC zie ik als een serieuze ploeg, maar ook over Zuidland hoor ik goede verhalen. HBSS was vorig seizoen al een goed elftal en ik heb begrepen dat GHVV ‘13 zich ook behoorlijk heeft versterkt. Zij bungelden afgelopen jaar nog onderin”, besluit Van Hemert, die zaterdag met de Hoogvlieters opent tegen VFC.

Rijnmond Hoogvliet Sport opent de competitie in de derde klasse C zaterdag met een lastig uitduel bij VFC. Die wedstrijd begint pas om 17.00 uur. Het volledige programma in de competitie van de Hoogvlieters: SC Botlek - OVV, Zuidland - Leonidas, HBSS - Vierpolders, Kethel Spaland - GHVV ‘13, BZC/Zuiderpark - FC Vlotbrug en DVO ‘32 - Rhoon. “Eindelijk gaan we weer beginnen”, zucht Rody van Hemert. “Het is vanwege corona zo lang geleden. Het leeft enorm in de groep.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden