De Meisjes met de Wijsjes
De Meisjes met de Wijsjes (Foto: Curly and Straight)

De Meisjes met de Wijsjes

Donderdag 24 september om 20.15 uur kunt u in De Stoep komen kijken en luisten naar De Meisjes met de Wijsjes - MOERSTAAL.

Spijkenisse - Met hun eerste theatervoorstelling TEGELTJESWIJSHEID veroverden de Meisjes met de Wijsjes het hart van de theaterbezoeker. In hun tweede voorstelling MOERSTAAL liggen de tegeltjes in scherven en proberen zij de stukken aan elkaar te lijmen. De woorden hebben een andere volgorde gekregen en de liedjes zijn nog brutaler. Wie denkt hun repertoire nu wel te kennen wordt enorm verrast.

Nederland. Het land waar je van je fiets afwaait en er altijd een gratis douche op de loer ligt. Het land waar de mensen het gelukkigst zijn, maar waar ook het meest wordt geklaagd. Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom en waar Zwarte Piet moet blijven. Het land waar burenruzies, geluidsoverlast en onbeschoft gedrag in het verkeer, op de sportvelden of in de supermarkt moeten worden bestreden met hashtags. Zijn wij zo direct als men beweert of zijn we gewoon lomp? Zijn wij nou e´chte praters of zwijgen we liever, want wat zullen de buren wel niet denken? De Meisjes willen wel even praten. In hun eigen muzikale taal, onze moerstaal... Laat je door de Meisjes met de Wijsjes omverblazen om met een zonnige lach de zaal te verlaten.

Met: Arianne Abbestee, Fardoe Swaanswijk, Simone Breikink, Tessa Jimmink, Muziek: Martijn Bos

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden