Video's Roel van Deursen

Video: Culturele Carrousel Stichting VICA - Speeltuin Meeuwenplaat

Op woensdag 16 september heeft de eerste Culturele Carrousel plaatsgevonden op Speeltuin Meeuwenplaat Hoogvliet. Dit kleinschalige evenement is neergezet door stichting VICA, die zich al jaren inzet om meer culturele activiteiten naar Hoogvliet te halen.

Hoogvliet - “Vooral nu, in tijden van onzekerheid rondom het coronavirus, is het goed om een uitlaatklep te hebben en positief bezig te zijn. We hebben prachtige docenten schilderen, dansen en zingen meegenomen. Zij proberen de kinderen te prikkelen om met cultuur bezig te zijn en hun talenten te vinden en te ontwikkelen”, aldus Viktoria Pompa, voorzitster van de stichting. 

Feest!

De kinderen zijn druk bezig en in groepjes schuiven ze aan bij de verschillende workshops: er worden schilderijen gemaakt en met enthousiast zingen en dansen is het feest compleet. Eigenlijk is het een dubbel feest want Viktoria is vandaag jarig; wat ze hoopte verborgen te houden, maar dat is niet gelukt. Na lang overleg met alle partijen bleek dit toevallig de beste datum, dus dan kunnen we het maar beter omdraaien: “Opening van een cultureel seizoen was voor mij het mooiste cadeau! We hebben gelukkig veel te bieden dit najaar: Lessen zang voor de kinderen in de leeftijdscategorie 7-9 jaar; 10-12 en omdat er veel vraag naar is ook voor de kleintjes van 4-6 jaar. Er gaan bijna 30 kinderen structureel mee aan de slag zowel online als offline. Ook voor de danslessen zoeken wij nu een geschikte locatie en wat ons betreft kunnen ook die lessen doorgaan. Dan hebben we nog theater voor kinderen en volwassenen en een aantal mooie lezingen voor Hoogvlieters in petto voor het najaar. Nog een taart aansnijden en dan kan het seizoen officieel beginnen!”

Dankbaar

Gelukkig zijn er altijd mensen die niet bang zijn om hun handen uit de mouwen te steken om voor de kinderen siroop in te schenken, een gezonde snack en snoepjes (nu in bekertjes natuurlijk) uit te delen, of achter de popcornmachine te staan. Het bestuur van stichting VICA spreekt zijn dankbaarheid uit naar alle vrijwilligers en ouders die hun steentje hebben bijgedragen. Ook aan de vrijwilligers en het bestuur van SV Meeuwenplaat speeltuin die voor deze activiteit hun ruimte beschikbaar gesteld hebben. Zo ontstaan er nieuwe samenwerkingsverbanden en nieuwe culturele plekken voor zowel kinderen als volwassenen. 

Culturele kaart

Hopelijk komt er op een dag in Hoogvliet een vaste programmering en heeft de plaats zich gepositioneerd op de culturele kaart van Rotterdam met een bijzonder aanbod. Wat de zanglessen betreft zijn er nog een aantal plekken vrij. 5 gratis offline en 10 online lessen voor maar € 5,- inschrijfgeld. Dus wees er snel bij! (De kinderen die 16 september aan de Culturele Carrousel mee hebben gedaan, hoeven die € 5 niet meer te betalen, omdat ze dat al terplekke hebben gedaan.) 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden