<p>Ronard Venekamp, trainer van Rhoon, is met zijn ploeg goed gestart aan de competitie (foto: John de Pater)</p>

Ronard Venekamp, trainer van Rhoon, is met zijn ploeg goed gestart aan de competitie (foto: John de Pater)

(Foto: john de pater)

Gewenste start voor Rhoon in 3C

Het doel van het eerste elftal van voetbalvereniging Rhoon is duidelijk in de eerste weken van de nieuwe competitie. Een keer wel voortvarend van start gaan en niet direct achter de feiten aanlopen. “Zoals in de afgelopen twee jaar”, zegt Ronard Venekamp. “Beter beginnen en niet pas later op stoom komen. Wat dat betreft is de start hoopgevend.”

door Cris Rolandus

RHOON – DVO ’32, toch gezien als één van de titelkandidaten in de derde klasse C, verloor op eigen veld toch wel verrassend met 1-2 van Rhoon. “Ja, zij staan hoog in de lijstjes, daar komen wij niet in voor. Vind ik helemaal prima”, lacht de trainer van Rhoon. “Bij DVO ’32 waren ze ook verbaasd hoe goed wij voor de dag kwamen, dat is mooi. Een compliment voor mijn ploeg. Ik vind ook dat wij beter zijn dan de afgelopen twee jaar. We voetballen leuk en hebben er drie spelers bij. Dat is niet zo gek veel, maar kan net een beetje voor verfrissing zorgen.”

Tegen DVO ’32 was de start allesbehalve verfrissend voor Rhoon, dat al snel tegen een achterstand aankeek. “Maar we maakten in de eerste helft verdiend gelijk”, vertelt Venekamp. “Ook in de tweede helft waren wij minimaal gelijkwaardig aan DVO ’32, we kwamen op voorsprong tien minuten na rust, en verloren daarna wel een beetje de controle. Dat was niet nodig. Toch vind ik dat we goed stand hebben gehouden. Met vechtlust en daarvoor ook echt prima voetbal. Zoals ik het graag zie, vanuit een goede organisatie.”

Venekamp begrijpt dat Rhoon niet voorkomt in de lijstjes van favorieten in deze competitie. “Nee, vind ik niet raar na de afgelopen twee jaar. Wij speelden niet echt een rol. DVO ’32 schat ik wel hoog in, een top-4 ploeg. HBSS is titelkandidaat nummer één en VFC vlak ik ook niet uit.”

Die laatste ploeg versloeg Rijnmond Hoogvliet Sport in de seizoenouverture met 3-1. De grootste overwinningen werden geboekt door HBSS en Zuidland in de eerste speelronde. Vierpolders werd met 5-2 aan de kant gezet door HBSS, Leonidas had geen kans tegen Zuidland (4-1). Zaterdag speelt Rhoon thuis tegen SC Botlek, Rijnmond Hoogvliet Sport ontvangt Zuidland.

Het volledige programma van de tweede speelronde in de derde klasse C voor komende zaterdag: Rhoon - SC Botlek, Rijnmond Hoogvliet Sport - Zuidland, GHVV ‘13 - VFC, FC Vlotbrug - HBSS, Leonidas - DVO ‘32, Vierpolders - BZC/Zuiderpark en OVV - Kethel Spaland. “Ik ben blij dat we weer zijn begonnen”, zegt Ronard Venekamp. “Ik was afgelopen weekend zelfs een beetje gespannen. Een officiële competitiewedstrijd was zo lang geleden. De kop is eraf.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden