Samen leuke dingen doen laat mensen hun eenzaamheid even vergeten en vergroot het netwerk met waardevolle contacten...
Samen leuke dingen doen laat mensen hun eenzaamheid even vergeten en vergroot het netwerk met waardevolle contacten... (Foto: )

Activiteiten Week tegen Eenzaamheid

In Albrandswaard worden, ondanks corona, diverse activiteiten georganiseerd tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Alles op afstand, in kleine groepjes. Voor een groot aantal activiteiten moet u zich van tevoren aanmelden omdat hier een maximum aantal gasten geldt, vol = vol.

door Yvonne Schults

Albrandswaard - Omdat de Seniorenbeurs op 2 oktober niet door kan gaan, heeft de organisatie besloten een alternatief programma op te zetten op diverse locaties. In het Lokaal wordt in de ochtend een bloemschikworkshop aangeboden voor 15 personen. In de andere zaal kunnen geïnteresseerden ‘s ochtends en ‘s middags 3d-kaarten maken (in groepjes van 15 personen). In de Boekenstal kunnen 20 mensen genieten van een professionele verhalenvertelster van 11.00-12.00 uur. Na afloop krijgen de gasten een kopje soep. In Wijkcentrum Portland wordt vanaf 17.00 uur een kopje soep gegeten waarna de film “Mama Mia” draait. Hierbij kunnen 20 á 25 mensen aanschuiven. Bij VV Poortugaal wordt een bingo georganiseerd voor 25 personen. Het programma zal nog worden aangevuld met andere activiteiten, dus hou de media in de gaten. Aanmelden graag via SWA, 010-5018322. Vol = vol. Heeft u een vervoersprobleem en kunt u daardoor niet zelf naar een activiteit, dan kunt u via SWA een AutoMaatje boeken voor €0,30 per km. Andere organisaties zitten ook niet stil. De activiteitencommissie van de Sint Willibrorduskerk nodigt 6 oktober hun ouderen uit voor koffie en een gebakje, in kleine groepjes. Na afloop krijgen ze een presentje. Ouderen die niet kunnen of durven, worden thuis bezocht. In Gebouw De Haven zal 5 oktober een quiz worden gehouden door PG Poortugaal en kan een kopje koffie worden gedronken. Na afloop verzorgt SWA een kopje soep. Aanmelden kan bij SWA, 010-5018322. Er kunnen 15 mensen meedoen i.v.m. de afstand, vol = vol. De kinderen van GJO (8-12 jaar) uit de Maranathakerk versieren cupcakes voor ouderen en gaan deze 2 oktober bezorgen bij ouderen van Tweespan/Vierspan Rhoon vanaf 13.00 uur en aansluitend de Wanmolen Poortugaal. De Burgemeester en vier wethouders nemen het initiatief om 7 oktober 10.00-11.30 uur een belronde te doen naar mensen die zich eenzaam voelen en naar bel-vrijwilligers, deelnemers van de Telefooncirkel en gasten van een van SWA’s handwerkclubs. Gedurende de coronacrisis hebben veel mensen een groter gevoel van eenzaamheid ervaren. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid proberen organisaties als SWA, OVA, het Hoorhuys, VV Poortugaal, de Sint Willibrorduskerk Rhoon en de Protestantse Gemeente Poortugaal het onderwerp eenzaamheid uit de taboesfeer te halen door met leuke activiteiten mensen achter de voordeur vandaan te krijgen. Men hoopt dat mensen hier waardevolle contacten kunnen leggen met plaatsgenoten. Ook de rest van het jaar kunnen zij uiteraard terecht bij leuke activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden