Foto:

Stap deze herfst coronaproof in de wereld van de RTM

Regio - Twee keer kort klinkt er een schelle fluit over het perron. De conducteur blaast af, dit is echt het teken dat je in dient te stappen voor dat je de tram mist. Niets anders dan vroeger, want de RTM is ruim een halve eeuw de grootste vervoerder geweest op de Zuid-Hollandse eilanden en op Schouwen-Duiveland.

De historie van de trammaatschappij, die over 235 kilometer aan spoor beschikte, is vooral in het RTM-museum aan de Brouwersdam bij Ouddorp voelbaar en je leert er daar alles over. Stap je in de stoom- of dieseltrams dan stap je eigenlijk in een tijdscapsule; je voorstellen hoe het openbaar vervoer er vroeger uitzag is ineens niet moeilijk meer. Het materieel is door vrijwilligers prachtig gerestaureerd en wordt door het jaar heen in topconditie gehouden.

Om iedereen te kunnen laten genieten van al dit moois heeft de RTM ritten georganiseerd in de herfstvakantie. Op de woensdagen 14 en 21 oktober, de donderdagen 15 en 22 oktober en de zaterdagen 17 en 24 oktober is het museum van 10.30 uur tot 17.00 uur geopend en rijdt er om 11.45 uur en 13.30 uur een stoomtram en om 15.30 uur een historische dieseltram uit begin jaren ’50.

Alle andere zaterdagen en woensdagen tot 1 november is het museum geopend van 12.30 tot 16.30 uur en rijdt er om 13.30 uur een historische RTM-dieseltram van net na de Tweede Wereldoorlog. Nostalgie van de bovenste plank.
Om mee te kunnen op een van de dagen is reservering vooraf helaas verplicht. Dat kan, uiterlijk een dag van tevoren, via het e-mailadres: reserveringen@rtm-ouddorp.nl of door te reserveren via de website www.rtm-ouddorp.nl/actueel/ . Aan het loket kunnen de gereserveerde kaartjes alleen met pin worden betaald. Bij het reserveren krijgen bezoekers een vaste zitplaats toegewezen in een van de rijtuigen, die volledig ingericht zijn op de anderhalvemeter-norm.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden