De Vliegende Hoogvlieters fleuren winkelcentrum Hoogvliet op de Binnenban op met hun eigen winkel
De Vliegende Hoogvlieters fleuren winkelcentrum Hoogvliet op de Binnenban op met hun eigen winkel (Foto: Roel van Deursen)

Winkel voor Vliegende Hoogvlieters

De Vliegende Hoogvlieters doen het weer! En nu vanuit hun eigen locatie. Als het om verbinding gaat, weten zij het als geen ander aan te pakken. In samenwerking met Zadkine, zijn zij nu in het winkeltje aan de Binnenban te vinden als vaste locatie. Komt u ook gezellig koffie drinken?

door Kitty Loduvica Hiert

HOOGVLIET - Na maanden overlegd te hebben, is het ze eindelijk gelukt. Met een eigen ‘winkeltje’ zijn de Vliegende Hoogvlieters Jaco Pieterse, Dominique de Bruijn en Martin de Graaf te vinden aan de Binnenban op nummer 60. In de winkel van Zadkine kunnen bewoners bij openingstijden terecht voor een bakje koffie en worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Met deze vaste plek is het team van vrijwilligers heel erg blij. “We zijn al jaren bezig geweest met verhuurmakelaars wat constant niet lukte. Iedereen vond het een leuk idee, maar er kwam niets van de grond. Nu is het eindelijk gelukt! We hebben op Zadkine een mail gestuurd, mede op aansturing van de wijkmanagers en Zadkine vond het een leuk idee,” vertelt Martin de Graaf.

“Met Zadkine hebben we een samenwerking lopen tot eind januari, zij gebruiken het winkeltje namelijk als oefen locatie om winkelpersoneel op te leiden. Omdat zij dit maar eens in de week doen, kan dat prima samen. Daarna gaan we weer in overleg.” Het nieuws heeft ver gereikt want zelfs Wethouder Economie Barbara Kahtman kwam tijdens de voorbereidingen van de opening een kijkje nemen als afsluiting van haar tour door Hoogvliet.

Opening met rode loper

Op zaterdag 10 oktober was de grote opening. Jaco, Dominique en Martin hadden zelfs een rode loper om iedereen welkom te heten. Hun mascottes en twee clowns maakten het feest compleet. Het team trapte af met een knutselactiviteit voor kinderen, iets wat zij regelmatig organiseren en zelfs tijdens Corona online deden.

Door de zwaardere Corona-maatregelen die het kabinet recentelijk opgesteld heeft, moest het team wel even schakelen. Ze besloten dat ouders buiten de winkel konden wachten en gelukkig vonden veel ouders dat prima. Natuurlijk konden ouders, net als vrijwilligers voorzien van mondmasker, de winkel binnen indien dit nodig was.
Er waren ontsmettingsmiddelen en mondmaskers beschikbaar gesteld en werd zoveel mogelijk aan de anderhalve meter afstand gehouden. Ondanks de zwaardere maatregelen was de allereerste activiteit op de nieuwe locatie een succes!
Ondertussen zijn er al plannen voor nieuwe activiteiten voor zowel jong als oud. Van knutselen tot Kinderbingo. Natuurlijk met de juiste voorzorgsmaatregelen volgens het RIVM. Voor nieuwe activiteiten en de openingstijden kunt u de facebookpagina van de Vliegende Hoogvlieters in de gaten houden. Zij heten u allemaal welkom in hun winkel, op afstand en toch heel dichtbij!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden