Foto: Ahoy Rotterdam

CDA wil Ahoy opnieuw inrichten voor opvang corona patiënten

Het CDA heeft tijdens de gemeenteraad op woensdag 14 oktober het college opgeroepen zich hard te maken voor het opnieuw openen van sportcomplex Ahoy als tijdelijk ziekenhuis voor corona patiënten. Het oplopend aantal besmettingen in de regio baart het CDA grote zorgen. De strengere maatregelen die nu genomen zijn door het Kabinet zijn geen garantie dat het aantal ziekenhuisopnames op tijd zal dalen.

Rotterdam - Het CDA heeft tijdens een eerdere evaluatie van de noodopvang in Ahoy het standpunt ingenomen dat het heel goed is geweest om grootschalige opvang in de regio mogelijk te maken. Het CDA is van mening dat de gezondheid van mensen van groter belang is dan de kosten die met grootschalige opvang gepaard gaan. Daarom pleit het CDA ervoor om nu al te starten met de inrichting van Ahoy als noodopvang om zo te voorkomen dat patiënten die ziek worden naar ziekenhuizen buiten de regio moeten worden overgeplaatst. Verplaatsing naar ziekenhuizen buiten de regio vormt een extra belasting voor de familie van de patiënt vanwege een langere reistijd, hogere reiskosten en onbekendheid met het ziekenhuis waar de patiënt naar toe wordt overgebracht.

De burgemeester van Nissewaard, bestuurder van de Veiligheidsregio, is de eerst aangewezen vertegenwoordiger van het college om een verzoek zoals door het CDA voorgesteld over te brengen. De veiligheidsregio moet in actie komen als hiertoe een verzoek komt van de ziekenhuizen uit de regio. Nu al starten met de voorbereiding voorkomt dat de Veiligheidsregio ineens in een stressvolle situatie belandt en te veel achter de feiten aan gaat lopen of onnodig veel kosten moeten maken omdat alles onder tijdsdruk moet worden ingericht dan wel afspraken niet goed zijn vastgelegd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden