<p>Werk van Angela Scholten is &#39;verrassend, absurd en humoristisch in vorm en in materiaalhantering&#39;.&nbsp;</p>

Werk van Angela Scholten is 'verrassend, absurd en humoristisch in vorm en in materiaalhantering'. 

(Foto: )

Expositie Angela Scholten en Jan van Onselen in Biblio Art

Op 19 oktober opent de SKCR de expositie van het beeldend werk van Angela Scholten (objecten in multi-techniek) en Jan van Onselen (aquarellen) in de bibliotheek Rozenburg.

Angela Scholten

Angela Scholten is tot beeldend kunstenaar opgeleid aan de Rietveld academie in Amsterdam van 1988 t/m 1993. Zij volgde daar tekenen en schilderen  en grafische vormgeving. Angela heeft diverse malen geëxposeerd in Amsterdam, Groningen, Haarlem, Sydney en op diverse locaties op Voorne-Putten. De meest recente in 2020 was in galerie Kunstkring Voorne.

Haar nieuwste collectie bestaat uit objecten met daarin een grote variëteit aan technieken zoals kunstharsen, plastic, klei, hout en het gebruik van gevonden voorwerpen! Verrassend, absurd en humoristisch in vorm en in materiaalhantering. Zij zit midden in deze ontwikkeling en gaat nog veel meer onderzoeken op dit gebied.

Jan van Onselen

Jan van Onselen is werkzaam als docent beeldende vorming en zelfstandig kunstenaar. Hij is opgeleid aan academie Minerva in Groningen van 1974 t/m 1979. Naast wandschilderingen voor particulieren en bedrijven onder de naam ‘De Verbeelders’ maakt Jan ook eigen werk. Zijn favoriete techniek is aquarel. Deze techniek heeft zeer veel te bieden, van een gedetailleerde vorm tot een toevallige vlek of spatvorm. Het toeval wat de techniek af en toe geeft benutten is zijn uitdaging.

Zijn aquarellen zijn op groot formaat 70 x 90 cm, waarbij Jan altijd de sfeer van het moment als uitgangspunt neemt. De laatste twee jaar ligt zijn ontwikkeling vooral in de manier van kijken naar sfeer en licht in diverse onderwerpen, vooral op Voorne-Putten. Begonnen met landschappen zoals bos, door vallend licht bij regen en kunstlicht in de nacht. Zo is hij nu terechtgekomen bij licht op het strand.

Zijn laatste werken van mensfiguren die de sfeer benadrukken zijn tijdens deze expositie te zien.

Toegang gratis, te zien in bibliotheek Rozenburg aan de Molenweg 20, 3181 AT tijdens de openingstijden van de bibliotheek van 19 oktober tot en met 10 november.

Over Bibliotheek Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam is er voor álle Rotterdammers: een neutrale, toegankelijke plek met een schat aan actuele en betrouwbare informatie. Wij helpen Rotterdammers bewust, actief en kritisch deel te nemen aan de samenleving. Maar de bibliotheek is meer dan een plek om je te ontwikkelen: ook voor ontdekking, ontmoeting en ontspanning kun je bij ons terecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden