<p>Videograaf Roel van Deursen heeft een record op zijn naam met 4 miljoen views. Foto: Joop van der Hor</p>

Videograaf Roel van Deursen heeft een record op zijn naam met 4 miljoen views. Foto: Joop van der Hor

(Foto: Joop van der Hor)

Vier miljoen views voor Roel

REGIO- Roel van Deursen (75) noemt zichzelf ‘videograaf’ en dat zonder overdrijven want inmiddels heeft hij zo’n ‘kleine’ 2235 videofilmpjes op zijn eigen videokanaal op You Tube staan. Enkele dagen geleden kreeg de ook voor deze krant werkzame videojournalist te horen dat zijn video’s inmiddels de magische grens van de 4.000.000 views heeft bereikt.

Van Deursen filmt inmiddels al ruim 50 jaar. In 1970 vraagt zijn werkgever, de brandweer Rotterdam, hem een semiprofessionele diaserie met geluid te vervaardigen. Twintig jaar later, in 1991, draait hij zijn eerste (familie)film, met een geleende cam-recorder. Het resultaat smaakt naar meer en een nieuwe hobby is geboren en begint voor eigen plezier familie en vakantiefilmpjes te maken.

Na zijn pensionering bouwt hij zijn hobby uit. Hij filmt voor familie, vrienden en op verzoek ook voor bedrijven en verenigingen. Waar de oude garde blijft geloven in videoband en dvd, omarmt Roel al snel het nieuwe fenomeen YouTube. Hij ziet de mogelijkheden om met zijn filmpjes een groter publiek te bereiken en met 4 miljoen views en 3180 abonnees kan gesteld worden dat hem dit uitermate goed is gelukt. Ook in Hoogvliet is Roel inmiddels bekend. Samen met reporter Joop van der Hor start hij met Botlek TV en neemt hij voor deze krant wekelijks een kijkje in één van de wijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden