Foto:

Kort nieuws en de online krant

Repaircafé gaat niet door

Hoogvliet - Eigenlijk was er het plan om zaterdag 31 oktober weer rustig aan met het het Repaircafé in Hoogvliet te starten, traditioneel op de laatste zaterdag van de maand. Maar na de persconferentie van vorige week over de gedeeltelijke lockdown ziet de organisatie daar toch vanaf. “We vinden het risico te groot.’ Het team van de organisatie wacht nu de situatie rustig af en hoopt later weer aan het repareren te gaan als we ook in Hoogvliet het coronavirus eronder hebben.

Gratis online trainingen voor jongeren

Regio - Indigo Rijnmond gaat STARr trainingen organiseren voor jongeren in lastige situaties. De STARr training is een groepstraining voor jongeren op de middelbare school die wat minder goed in hun vel zitten. Met leeftijdsgenoten worden oefeningen gedaan die de deelnemers helpen met situaties om te gaan waar ze een minder fijn gevoel van krijgen.
De training wordt nu online aangeboden en is alvast te bekijken via https://youtu.be/m2mSIVcEzRs. De training bestaat uit vier modules. Solve, waarin jongeren leren hoe ze problemen op een juiste manier kunnen oplossen. Think, waarin jongeren leren niet-helpende gedachten opsporen en herkennen. Tijdens Act leren jongeren dat wat ze doen invloed heeft op hun gevoel. En bij Relax leren jongeren omgaan met stress door ontspanningsoefeningen te doen. Aanmelden kan via Indigo Preventie, te bereiken op 088 357 17 00 of mail naar preventie@indigorijnmond.nl. De training voor de keeftijdsgroep 16 tot 18 jaar start op maandag 2 november van 19:30 – 21:00 uur. De leeftijdsgroep 12 tot 15 jaar begint na de kerstvakantie. De training is kosteloos en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.

Goed rijgedrag beloond

Rotterdam - In de Dantestraat in Rotterdam staat een snelheidsmeter die goed rijgedrag beloont. Wanneer automobilisten zich aan de maximale snelheid van 30 km/u houden, laat het scherm van de ‘Safety-safe’, zoals de snelheidsmeter heet, zien dat er geld gespaard wordt.
Rotterdam - De Dantestraat is geen doorgaande weg, maar toch rijden veel automobilisten sneller dan de toegestane 30 km/u. Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “Veel van de automobilisten die te hard rijden, wonen zelf in de wijk. De Safety-Safe helpt op een positieve manier om het verkeer veiliger te maken en de wijk krijgt er iets leuks voor terug. Dat levert de wijk meer op dan alleen een boete uitschrijven.” De Safety-safe staat een maand in de straat. De buurt besteedt het gespaarde bedrag aan het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom een speeltuintje in de wijk.
De Safety-safe is een beproefd concept, dat eerder succesvol is ingezet in andere Nederlandse en Belgische provincies en gemeenten. Op www.safetysafe.nl staat meer informatie.

Kijk mee bij bouwprojecten

Rotterdam - Rotterdam heeft een nieuwe website: www.bouwenaanrotterdam.nl, waar in één oogopslag op de kaart van Rotterdam alle woningbouwprojecten te zien zijn. Niet alleen woningen die al in aanbouw zijn, maar ook projecten die nog in voorbereiding zijn. Ook is de verdeling van de prijsklassen en de verdeling tussen koop- en huurwoningen te zien.
Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en wonen) lanceerde de nieuwe website op 15 oktober: “Er is grote woningnood in Rotterdam. We werken daarom hard aan de bouw van 50.000 nieuwe woningen tot 2040 zodat er voor iedere Rotterdammer een woning naar wens is. Dit hebben we zo afgesproken met marktpartijen in het bouwakkoord. Rotterdammers die op zoek zijn naar een woning kunnen op deze website zien dat er nu 6.232 woningen in aanbouw zijn, dat er nog eens 35.444 woningen in voorbereiding zijn en dat er voor 12.628 woningen bestudeerd wordt of ze gebouwd kunnen gaan worden.”
Bas Kurvers: “Rotterdammers zijn trots op hun stad. Als ze binnenkort een QR-code op een bouwbord op een bouwplaats zien staan kunnen ze deze scannen met hun smartphone. Na het scannen van de code verschijnt een link naar de digitale kaart: als je je locatiegegevens deelt zie je direct waar je staat en wat er voor je neus wordt gebouwd.” In 2019 vroeg de gemeenteraad het college van B&W om een website te ontwikkelen waarop de belangrijkste bouwopgaven in de verschillende wijken zichtbaar zijn. Daar wordt met www.bouwenaanrotterdam.nl ruimschoots aan tegemoet gekomen. De site is gekoppeld aan het data-warehouse van de gemeente Rotterdam: zodra er iets verandert in de planvoorraad van de gemeente, komt dat ook op de website. Zo kan iedereen zien waar en wat er wordt gebouwd, van kleine tot grote woningbouwprojecten.
De website is gericht op professionele partijen in de stad, stadmakers, partners in de bouwketen, gemeente, maar is natuurlijk ook interessant voor Rotterdammers. De geautomatiseerde menu’s voor stadmakers met bouwplannen zijn zeer gedetailleerd uitgewerkt en de combinatie met de QR-codes op straat is een nieuwe, gebruikersgerichte aanpak.

Stem op
deze clubs

Hoogvliet - Heb je een Rabobankrekeningnummer bij de Rabobank Rotterdam? Dan kun je nog tot en met zondag 25 oktober stemmen op Animo, Nikantes en Rijnmond Hoogvliet Sport. Onder de 36 deelnemers verdeelt de Rabobank Rotterdam € 80.000,00. Uit Hoogvliet doen alleen Animo, Nikantes en Rijnmond Hoogvliet Sport mee en je moet op minimaal 3 goede doelen stemmen. Animo spaart voor een Big Air Floor, Nikantes spaart voor een overkapping en Rijnmond Hoogvliet Sport spaart voor een duurzame stookkotel. Hoe meer stemmen voor de 3 Hoogvlietse clubs, hoe hoger het bedrag dat zij toegekend krijgen. Je mag in totaal 5 stemmen uitbrengen. Stemmen kan door in te loggen in de Rabobank app of op de website van de Rabobank en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport. Of kijk op rabobank.nl/clubsupport. Op dinsdag 27 oktober reikt de Rabobank Rotterdam persoonlijk de cheques uit.

Lees HIER de online krant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden