Foto:

Natuurstad presenteert Druktemeter

Controleer de drukte op kinderboerderijen en tuinen voor jouw bezoek.

Rotterdam - Voor iedereen die graag de kinderboerderijen en tuinen van Natuurstad Rotterdam bezoekt, is nu de Natuurstad Druktemeter op www.natuurstad.nl/druktemeter. Hier kunnen bezoekers precies zien hoe druk het op de locaties is, of ze langs kunnen komen of dat het bezoek beter kan worden verplaatst naar een ander moment. 

“Veel (groot)ouders nemen zeker nu in de herfstvakantie de kinderen mee naar de kinderboerderij of tuin in de buurt en daar zijn wij heel blij mee”, zegt Louise Bergenhenegouwen, directeur van Natuurstad. “Op onze locaties volgen we natuurlijk de richtlijnen van de overheid. We houden onder andere één koe afstand, wassen onze handen en volgen de looproute. Voor onze drukstbezochte locaties, hebben we daar nu ook de Natuurstad Druktemeter bij om te zorgen dat het uitje verantwoord blijft voor iedereen.” 

Kleurmeters
Op de Natuurstad Druktemeter kunnen bezoekers voorafgaand aan een bezoek bekijken hoe druk het is op de kinderboerderij of tuin van hun keuze. Bij groen is het rustig en ben je van harte welkom. Bij geel wordt het drukker, maar ben je nog welkom. Kleurt de locatie oranje, dan is het al aardig vol en kun je beter op een ander moment langskomen. Rood betekent dat er geen nieuwe bezoekers op het terrein toegelaten worden.

Bergenhenegouwen: “De Natuurstad Druktemeter is een goed hulpstuk om de drukte te vermijden. Zo blijft een bezoek aan de kinderboerderij of tuin het leukste uitje in de buurt!” 

Over Natuurstad 

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie, educatie en participatie. Op 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur en duurzaamheid. Op 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken 100 medewerkers en nog eens 100 vrijwilligers jaarlijks bijna 1.000.000 bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden