Video's Roel van Deursen

Video: Boks- en Educatieschool Schildkamp

Voeg je in de rij van beroemde voorgangers als Ahmed Aboutaleb, Bram Peper, Lee Towers, Regilio, Johan Cruijff, Erica Terpstra, Sjarlie Vos en zanger Franklin Brown en stap eens de boksschool van vader Jan en zoon John Schildkamp binnen aan de Aveling 110 in Hoogvliet. 

Hoogvliet - Daar worden kleine wonderen verricht door van kansarme randgroepjongeren, kansrijke kanjers te maken. Joop van der Hor interviewde drie generaties Schildkamp want ook (klein)dochter Stephanie, tweelingzusje van Sharon die ook les geeft, komt aan het woord. Gabriel van de Veer uit Rotterdam-Oost legt uit waarom hij enkele keren per week helemaal naar Hoogvliet reist om juist van ome Jan, John en de andere trainers les te krijgen.]

Het camerawerk is van videograaf Roel van Deursen die er een pakkende reportage van heeft weten te maken waar zowat alles aan bod komt; van reclassering via socialisering naar een mooie nieuwe maatschappelijke klassering voor de jongeren waar de samenleving niet altijd even enthousiast op reageert maar dankzij het sport- en educatietraject ‘Opboxen’ heel veel beter uitkomen als toen ze er naar binnengingen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden