Foto: Yvonne Schults

Corona-snelteststraat in Rhoon is geopend

Op 10 november is op de parkeerplaats naast het Kasteel van Rhoon een corona-snelteststraat geopend door Coronatest Barendrecht in samenwerking met het Kasteel van Rhoon.

Door Yvonne Schults

Rhoon - Iedereen kan zich laten testen door online een afspraak te maken en te betalen. De sneltest (Abbott COVID-19 Panbio) is goedgekeurd door het RIVM (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). 

De uitslag van deze sneltest is binnen 20 minuten bekend, heel prettig voor bedrijven, die willen voorkomen dat werknemers onnodig lang in quarantaine zitten. Voor bedrijven zijn er speciale bedrijfspakketten. 

Hoe gaat het testen in z’n werk? Nadat u via de website https://coronatest-barendrecht.nl/ een datum en tijd heeft gekozen (maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur) en online heeft betaald, krijgt u een bevestigingsmail die u op de testlocatie moeten tonen (geprint of op uw telefoon). 

Coronatest Barendrecht verzoekt iedereen uitsluitend met de auto te komen en het OV te mijden vanwege besmettingsgevaar. Na de sneltest moeten de testkandidaten het terrein direct verlaten. 

De organisatie raadt mensen met klachten die ernstiger zijn dan bijvoorbeeld een verkoudheid, zoals hoge koorts of benauwdheid of onderliggende gezondheidsaandoeningen aan eerst contact op te nemen met de huisarts. 

Werkgevers kunnen vooraf met korting sneltesten inkopen. Binnen een uur na de aanvraag kan een gekwalificeerde, professionele medewerker het neusuitstrijkje al uitvoeren. De testuitslag is binnen 20 minuten bekend en wordt via e-mail verstuurd. 

Kosten variëren van € 70,= tot € 80,= per test, afhankelijk van het gekozen pakket (75, 50 of 25 testen) en zijn altijd inclusief BTW. Particulieren betalen € 95,=, eveneens inclusief BTW. 

Positieve uitslagen bij zowel werknemers als particulieren geeft Coronatest Barendrecht door aan de GGD voor bron- en contactonderzoek. In principe zijn de uitslagen vier maanden geldig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden