Video's Roel van Deursen

Video: Wandeling in het Ruigeplaatbos

Veel wandelaars wisten op zaterdag 14 november het Ruigeplaatbos te vinden. Een mooie wandeldag met prima weer in een kleurrijke natuur. Even de drukte en corona ontvluchten in een niet zo breed maar wel langgerekt park, dat zich uitstrekt van de Spijkenisserbrug tot de Botlekbrug.

Hoogvliet - Als de dagen korter worden en de nachten langer, krijgen planten en bomen minder licht voor de fotosynthese. Fraaie kleuren en tinten van de bladeren in het najaar zijn het gevolg. Bovendien krijgt iedere struik of boom ook elk jaar weer net een andere kleur. Planten zetten onder invloed van zonlicht water en kooldioxide om in glucose en zuurstof. Als er minder licht voor de fotosynthese is, moet de voorraad energie die ze in de winter hebben opgeslagen, worden gebruikt voor de productie.

Om die reden verdwijnt het groene chlorofyl uit de bladeren en kleuren de bladeren geel en oranje. Altijd leuk om te zien zijn de Schotse Hooglanders, in dit geval een familie bestaande uit vader, moeder en twee nieuwsgierige kleintjes. Het fraai aangelegde houten wandelpad langs de rivier maakt de wandeling compleet. Aan te bevelen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden