Wielentocht Milieudefensie tegen Shell

Vandaag zullen mensen op rolschaatsen, skateboards, de fiets of e-scooter door de straten van Rotterdam rijden om geld op te halen voor Milieudefensie. De fossielvrije tocht op wielen is georganiseerd door Milieudefensie die hiermee geld ophaalt voor de rechtszaak tegen Shell. Alles met wielen mag meedoen zolang het maar niet op benzine of diesel rijdt. De tocht gaat langs Shell tankstations.

Regio - “Shell is de grootste vervuiler van Nederland en één van de tien grootste vervuilers van de wereld.

Daarom is Milieudefensie een rechtszaak gestart. Via de rechter wil Milieudefensie afdwingen dat Shell in 2030 45% minder broeikasgassen uitstoot. Zodat het bedrijf op 0 uitstoot in 2050 kan zitten.

Met de tocht dragen deelnemers hun steentje bij om de rechtszaak van Milieudefensie te bekostigen. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe groter de kans dat Milieudefensie de zaak wint. Dat is belangrijk want daarmee kunnen grote stappen tegen klimaatverandering worden gezet. De rechtszaak begint op 1 december.

Tocht op wielen

Niemand minder dan Aart Zevenbergen van de SP zal het startsein geven om 13:00 uur. De deelnemers zullen langs verschillende Shell tankstations rijden door Rotterdam. Kimberly, lokale woordvoerder Milieudefensie: “Met de fossielvrije wielentocht zamelen we niet alleen geld in voor de klimaatzaak, maar we laten Shell ook zien dat we hun vervuilende producten helemaal niet nodig hebben. Win – win dus.”

Voor meer informatie zie facebook.com/okrotterdam of neem contact op met rotterdam@operatieklimaat.nl of Facebook Messenger.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden