Fossielvrije wielentocht voor rechtzaak


Foto:

Fossielvrije wielentocht voor rechtzaak

‘Fietsen met jerrycans die over de straat bulderden. Alles om te laten zien dat we fossiele energie achter ons laten. Afgelopen zaterdag hebben deelnemers meegedaan aan de sponsortocht op wielen, die was georganiseerd door Milieudefensie. Met de tocht haalden de deelnemers bijna 1400 euro op voor de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell.’

Regio - Kimberly, lokale woordvoerder Milieudefensie: “Geweldig dat deze mensen zoveel geld hebben opgehaald en daarmee hun steun lieten zien voor onze rechtszaak tegen Shell. We hebben in totaal bijna 1400 euro opgehaald. Daar zijn we erg blij mee. Met dit geld dragen we bij aan de kosten van de rechtszaak!”

Ook Rotterdams SP lid Aart van Zevenbergen fietste mee: “Ik vind dit soort acties belangrijk en ik vind het leuk om mee te doen. Rotterdam heeft de meest vervuilde lucht van Nederland. Shell draagt daar ook aan bij. We moeten daarom naar de rechtbank en daarom staan wij hier vandaag.”

“Shell is de grootste vervuiler van Nederland en een van de tien grootste vervuilers van de wereld. Daarom is Milieudefensie een rechtszaak gestart. Via de rechter wil Milieudefensie afdwingen dat Shell in 2030 45% minder broeikasgassen uitstoot. Zodat het bedrijf op 0 uitstoot in 2050 kan zitten. Het is belangrijk dat Milieudefensie de rechtszaak wint want daarmee kunnen grote stappen tegen klimaatverandering worden gezet. De rechtszaak begint op 1 december.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden