Donner en bieb starten Leesclub Live!


Foto: Communicatie

Donner en bieb starten Leesclub Live!

Bibliotheek Rotterdam en Boekhandel Donner slaan de handen ineen met een nieuwe leesclub in Rotterdam: Leesclub Live! Waarin lezers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over een sterke roman. Ook de auteur van het boek is aanwezig. Ambitie is om de grootste leesclub van Zuid-Holland te worden.

Regio - Op 29 november vindt de eerste editie plaats in het Bibliotheektheater (beperkt aantal zitplaatsen) en via livestream. Onderwerp van gesprek is Ilyas, de nieuwe roman van Ernest van der Kwast. Ernest wordt deze avond geïnterviewd door schrijver Jan van Mersbergen. Bij een geslaagde eerste keer zullen er meer edities volgen, die allemaal los van elkaar bij te wonen zijn (dus geen vaste verplichting). Iedereen die geïnteresseerd is in lezen en schrijven is van harte uitgenodigd erbij te zijn. Voorafgaand aan de leesclub lees je het boek. Je maakt daar eventueel aantekening bij, waarover je in kleine groepjes in gesprek gaat met andere lezers in de bibliotheek. Ook levert dit wellicht vragen op voor de auteur. Noteer ze en stel ze tijdens de leesclub direct zelf aan de auteur. Je hebt de keuze om vanaf 14.00 uur live aanwezig in het bibliotheektheater (toegang €2,50 voor leden, €4,50 voor niet-leden) te zijn of lekker thuis vanaf de bank mee te kijken naar het plenaire gedeelte vanaf 15.00 uur. Registreer je je voor de livestream, dan ontvang je de link minimaal twee uur voor aanvang per e-mail.

Over de samenwerking

“Als wij iets gezamenlijks delen, dan is het de liefde voor lezen. Het nut, de noodzaak en het plezier van lezen zit diep verankerd in ons DNA.” Om dit nog meer te stimuleren slaan Bibliotheek Rotterdam en Boekhandel Donner de handen ineen bij de organisatie van deze leesclub. Sinds de begane grond van de Centrale Bibliotheek vorig jaar in nieuwe stijl is ingericht heeft Boekhandel Donner een vestiging in de bibliotheek. Samen met boekhandel Donner biedt Bibliotheek Rotterdam alle Rotterdammers van jong tot oud zo nóg meer mogelijkheden om mee te doen en weerbaar te zijn in de snel veranderende samenleving.

https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/activiteiten/agenda/evenement/20538-leesclub-live-met-ernest-van-der-kwast

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden