Meeuwen scoren met topidee


De vrijwilligers van de Meeuwenplaat 'werken' in coronatijd gewoon door. Foto: Joop van der Hor
De vrijwilligers van de Meeuwenplaat 'werken' in coronatijd gewoon door. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Meeuwen scoren met topidee

REGIO- Sportverenigingen moeten het vaak hebben van de baropbrengst en keukenverkoop. Nu de kantines vanwege besmetting op Covid-19 gesloten zijn, worden zij, net als de horeca zwaar getroffen. Voetbalvereniging Meeuwenplaat heeft daar echter iets ludieks op gevonden.

Vrijwilliger van het eerste uur Jan van der Hor, altijd in voor een stuntje, roept zijn clubgenoten, hun familieleden en oud-Meeuwenplaters op om een virtueel rondje te geven via www.rondjevoorjeclub.nl . "Ik werd op deze mogelijkheid gewezen door Mario Papavoine, directeur van Van Pelt & Schreijer. Een geweldig idee voor elke club in Hoogvliet, Pernis, Rhoon en Poortugaal om de lege clubkas een beetje te spekken. Nu er niet meer gevoetbald wordt, houden zeker de Veteranen geld over want er is geen derde helft meer. Inmiddels zijn er al 40 rondjes gegeven met een totaal opbrengst van een kleine 800 euro. Toen Edwin Calvis van SafetyCall Brandbeveiliging Hoogvliet dit hoorde, liet hij weten de openstaande factuur van 556,45 euro kwijt te schelden, super toch! We hebben het geld heel hard nodig, want de kosten gaan grotendeels gewoon door en er zijn ook geen gezellige klaverjas en bingoavonden meer. In juni 2021 bestaat onze vereniging 60 jaar. We hopen dat groots te kunnen vieren maar dan moeten we de Covid-winter wel door zien te komen", aldus Jantje.

RONDJE VOOR JE EIGEN CLUB

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden