Kerstfilmpje voor bewoners van Verpleeghuis Siloam - Stichting Vica

Stichting VICA en Hoogvliet Actief hebben samen geprobeerd zoveel mogelijk Hoogvlieters, zowel bekende als onbekende gezichten, te vragen om mee te doen aan ‘Online Tafelen met een Kerstgroet uit Hoogvliet 2020’. Het moest een korte video zijn, bestaande uit kerstgroeten door Hoogvlieters voor Hoogvlieters. 

Hoogvliet - “We wilden een aantal dagen filmopnames maken, maar helaas werd op de avond van 14 december een volledige lockdown aangekondigd, de dag voordat de opnames plaats zouden vinden. We moesten tot ons groot verdriet iedereen afbellen. We hebben wel een aantal foto’s kunnen nemen van mensen die aan het project mee wilden doen, maar hun groet kon niet meer voor de camera worden uitgesproken.” 

Dat wordt hier alsnog gedaan: Stichting VICA is de initiator van het project en wenst iedereen een hopelijk veel beter 2021. Ook Frans, Marcus en Jozina van de Troubadours wensen iedereen fijne feestdagen! Charlotte van bloemenstudio ‘Helleborus’ wenst iedereen veel sterkte en schenkt prachtige kerststukken voor de medewerkers en bewoners van Siloam. 

Haar buitenwinkel mag openblijven, zodat we alsnog een mooie kerstsfeer in huis kunnen halen. Marijke van Zuilen wenst iedereen fijne feestdagen! Volgens haar zijn betrokken vrijwilligers hard nodig, juist nu. 

En een van die Hoogvlieters is Aad Bal, daarom hoopt Marijke dat Aad Hoogvlieter van het jaar 2020 wordt. Aad heeft veel gedaan tijdens de eerste Covid-19 golf om eenzaamheid voor bewoners verdraaglijk te maken. Lilian en Imelda van de Zorgwinkel helpen mensen ook tijdens de lockdown. 

Gelukkig mag de Zorgwinkel openblijven op dinsdag, woensdag en donderdag van 9 uur tot 17.00 uur. De medewerkers van de Specialiteit en de Blauwe Zalm wensen u fijne dagen. Jammer genoeg mogen zij niet open blijven. 

Zij hopen u allen weer te mogen ontmoeten in 2021. Gelukkig is het nog net voor de lockdown gelukt een kerstgroet op te nemen met Hoogvlietse kinderen met liefde voor zingen. Een groep van 14 kinderen heeft een aantal zangworkshops gevolgd, zowel on- als offline en ter afronding van het traject, mochten ze aan de Kerstgroet mee doen. 

Hun kerstgroet is als enige voor de lockdown opgenomen en zal als enige naar Siloam gaan. Het was super spannend, omdat ze nog niet eerder samen hadden gezongen en hun liedjes alleen in tweetallen hadden geoefend. 

De zangdocente Elisa hoopt dat de kinderen in 2021 doorgaan met zingen en dat ze volgend jaar in Siloam live mogen komen optreden. Deze video kan op 23 december om 14.00 uur op verschillende plekken worden bekeken, in de huiskamers, op de afdelingen van Lelie Zorggroep in Siloam en Westerstein, samen met het filmpje van de Gebiedscommissie “Het hart onder de riem”. Stichting VICA hoopt dat mensen dit initiatief volgen en Kerstgroeten voor elkaar en met elkaar delen.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden