Nieuw PCR testen in Albrandswaard Rhoon


<p>Op maandag 11 januari gaat coronasneltestpoint Rhoon starten met de PCR tests.</p>

Op maandag 11 januari gaat coronasneltestpoint Rhoon starten met de PCR tests.

(Foto: )

Nieuw PCR testen in Albrandswaard Rhoon

Op maandag 11 januari gaat coronasneltestpoint Rhoon starten met de PCR tests ( polymerase chain reaction ). “We zullen de eerste in Albrandswaard en omgeving zijn die hiermee starten. PCR testen met reisverklaring heb je tegenwoordig overal voor nodig als je moet reizen naar het buitenland via trein boot of vliegtuig. Mocht je voor 12 uur bij ons een afspraak gemaakt hebben dan krijg je de verklaring dezelfde dag nog”, aldus Micha de Jong van Corona Sneltestpoint Rhoon.

Ingezonden

Albrandswaard - “Wat houdt pcr in? Dat is een methode om de hoeveelheid van een specifiek stukje genetisch materiaal te vermeerderen, zodat je de aanwezigheid ervan kan detecteren. Dit wordt in elk labratorium gebruikt voor onderzoeken van DNA en nu heel veel voor onderzoeken van het Covid 19 virus in je lichaam.

Hoe gaan wij te werk?

“De PCR testen werken als volgt, je maakt bij ons een afspraak en dan kan je vaak binnen een uur terecht. Wij nemen dan een dubbele test af volgens de richtlijnen van het GGD en RIVM en het CE. Dit houdt in een keel en neusswab. De testen worden daarna gekoeld bewaard tot ze naar een labratorium worden gebracht waar ze het onderzoeken. We krijgen dan de officiële uitslag van het lab op dezelfde dag en sturen dit dan gelijk door naar de patiënt. Buiten de nieuwe PCR test doen we ook nog de Abbott Sneltesten Antigeen en antistoffen waarbij de uitslag al na 15 minuten bekend is. We vragen € 119,50 voor de PCR test met reisverklaring.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden