Opknapbeurt Oudelandsepark Hoogvliet


<p>Opknapbeurt van het Oudelandspark. Foto en Info: Gebiedscommissie</p>

Opknapbeurt van het Oudelandspark. Foto en Info: Gebiedscommissie

(Foto:)

Opknapbeurt Oudelandsepark Hoogvliet

Bent u graag buiten in de natuur? Ga dan op ontdekkingsreis in de groene gordel, een tien kilometer lange route door Hoogvliet. De gemeente knapt diverse onderdelen van die route op.

Hoogvliet - Nu is het Oudelandsepark aan de beurt. Eind november startte de opknapbeurt van het Oudelandsepark. Er komen nieuwe bomen, struiken en planten. Om de biodiversiteit te vergroten, plant de gemeente ook verwilderde voorjaarsbloemen. Aronskelk, daslook, herfsttijloos en lelietjes van dalen leveren namelijk een belangrijke bijdrage aan het voortbestaan van bijen en insecten. Verder krijgen waterpartijen een natuurvriendelijke oever en komt er een hondenstrand.
Voor een meer natuurlijke uitstraling wordt het verharde pad naar de elektriciteitscentrale vervangen door gras. Ook legt de gemeente schelpenpaden aan. Ook komen er nieuwe banken. Sommige stukken van het park zijn nu wat zompig. Die worden opgehoogd met aarde en compost en ingezaaid met gras. En op de nieuwe banken die in het park komen, kunt u komend voorjaar even uitrusten en genieten van de natuur om u heen. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in april klaar zijn.Kijk voor meer informatie op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/groene-gordel/

Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/groenegordel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden