Steppen voor diergaarde Blijdorp


<p>Het bestuur van de &#39;Antwerpen Steppers&#39; vlnr: voorzitter Nick Gardenier, penningmeester Ben Broekhof en secretaris Wim van der Stokker.&nbsp;</p>

Het bestuur van de 'Antwerpen Steppers' vlnr: voorzitter Nick Gardenier, penningmeester Ben Broekhof en secretaris Wim van der Stokker. 

(Foto: Joop van der Hor)

Steppen voor diergaarde Blijdorp

HOOGVLIET- Al 5 jaar lang maakt het Steppersmonument op de rotonde nabij de oude Dorpskerk aan de Groene Kruisweg deel uit van Hoogvliet, net zoals de New Yorksteppers en de stichting Sportzeskamp met hun zeskampen en survivals die zich 45 jaar lang hebben ingezet voor tal van goede doelen.

door Joop van der Hor

De steppers maakten ritten naar o.a. Parijs, Londen, Washington, New York, Aken en Antwerpen zijn in 2019 officieel gestopt. Hun twee supergrote driepersoonssteps maken deel uit van de Steppersboom. Echt uit gestept of toch niet? ‘Ja en ook een beetje nee’ zegt de nieuwe voorzitter Nick Gardenier. ‘Ja, want de oude groep vond het welletjes op een paar steppers na. Die gaan verder waar de New Yorsteppers zijn gestopt. Achter de schermen zijn we bezig met een nieuwe ludieke rit om geld bijeen te steppen voor een bijzonder sympathiek goed doel’ laat hij nog wat geheimzinnig weten. Samen met de twee overige nieuwe bestuursleden Ben Broekhof en Wim van der Stokker stapt Nick op 28 augustus op een tiental kleine stepjes om de door de coronacrisis financieel getroffen diergaarde Blijdorp te helpen de ergste nood te ledigen. Er gaan een kleine 30 deelnemers mee inclusief drie chauffeurs en verzorging waaronder good old Paul den Broeder als EHBO’er. Den Broeder heeft alle in het verleden gemaakte ritten meegemaakt. Hij is er al sinds 1982 (Hoogvliet-Parijs) bij. Nick Gardenier is in het dagelijks leven kraanmachinist bij de ECT op de Maasvlakte. Hij maakte twee grote ritten mee, beiden naar Antwerpen en terug, vandaar dat er gekozen is om verder onder de naam ‘Antwerpen Steppers’ verder te gaan. Van de oude ploeg gaan ook Ben, Wim en hun beider vrouwen Pia en Liesbeth weer mee, net als Danielle van Hulst, Joke Meeling, moeder Elly Gardenier en mogelijk nog een paar oud-steppers. Initiatiefnemer uit 1982 Joop van der Hor misschien toch ook weer? ‘Nee’ zegt Nick, die is echt definitief met steppen gestopt.’ De auteur van dit artikel knikt instemmend.

BLIJDORP IS BLIJ

Directeur Erik Zevenbergen van diergaarde Blijdorp is opgetogen en blij met het Hoogvlietse initiatief. ‘Geweldig dat mensen voor het behoud van de tuin en de dieren 24 uur achter elkaar non-stop gaan steppen. Er zijn al hele leuke en succesvolle initiatieven waaronder de inzamelingsactie van zangeres Patricia Paaij. We zijn blij met alle aandacht en elk bedrag’ aldus Zevenbergen.

WIL JE MEEDOEN?

De groep telt inmiddels een 15-tal deelnemers die zich uit alle delen van de regio hebben aangemeld maar er is ruimte voor meer steppers, deelnemers hoeven niet perse over een eigen step te beschikken. Er wordt gesport volgens het RoPaRun-model, dus steppen, fietsen, steppen... Aanmelden kan via nickgardenier@live.nl De start op 28 augustus vindt plaats bij de oude ingang van de diergaarde en 24 uur later de inish bij de nieuwe ingang. De steppers hebben in ieder geval al een grote sponsor weten te strikken, het in de Rotterdamse haven actieve Matrans.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden