Kort nieuws


<p>Op 27 & 28 februari organiseert Meer Bomen Nu een landelijke doneer-een-zaailing weekend voor klimaat en biodiversiteit.</p>

Op 27 & 28 februari organiseert Meer Bomen Nu een landelijke doneer-een-zaailing weekend voor klimaat en biodiversiteit.

(Foto: )

Kort nieuws

Bijeenkomst CDA over wonen

Regio - Op vrijdag 19 februari van 13.30 tot 15.00 uur organiseert het CDA Zuid-Holland voor haar achterban een (online) discussiebijeenkomst over wonen! “Het is een enorme uitdaging om in onze Provincie een geschikte woning te vinden. Welke kansen en uitdagingen zijn er op het gebied van wonen? Er is niet een pasklaar antwoord te geven op dit vraagstuk maar in de visie van het CDA staat samenwerking centraal bij het zoeken naar oplossingen. Samen met de deelnemers gaan we tijdens deze bijeenkomst in gesprek met Tweede Kamerlid Julius Terpstra, wethouder Johanna Besteman, professor Peter Boelhouwer en Statenlid Moniek van Sandick.”
Iedereen wordt uitgenodigd om aan deze bijeenkomst deel te nemen. Aanmelden kan per mail via mm.thommis@pzh.nl. Na aanmelding ontvangen geïnteresseerden een Zoomlink om te kunnen deelnemen. Indien gewenst is er gelegenheid om na afloop van de bijeenkomst een 1 op 1 gesprek te laten plaatsvinden met één van de sprekers. Geef dit dan uiterlijk 18 februari door per mail via mm.thommis@pzh.nl..

Meer Bomen

Regio - Op 27 & 28 februari organiseert Meer Bomen Nu een landelijke doneer-een-zaailing weekend voor klimaat en biodiversiteit. In bijna iedere tuin is wel een jonge boom of struik te vinden die daar niet zullen overleven omdat ze te weinig licht krijgen of omdat ze ongewenst zijn. De campagne Meer Bomen Nu roept alle Nederlanders op om de tuin in te duiken en zaailingen, stekken en slieten te verzamelen en in te leveren bij één van de 55 inleverpunten in het hele land. 900 boeren en burgers die samen één miljoen bomen en struiken willen planten langs boerenakkers, industrieterreinen of nieuwe in voedselbossen, zorgen dat de zaailing uit jouw tuin de kans krijgt om volwassen boom te worden. Kijk hier voor de inleverpunten: www.meerbomen.nu/doneer-een-zaailing. Een eik produceert ieder jaar honderden zaailingen, waar er uiteindelijk maar 2 of 3 uitgroeien tot volwassen exemplaar. Jaarlijks worden miljoenen van deze jonge bomen en struiken opgegeten, sterven af door gebrek aan licht of ze worden weggemaaid met een bosmaaier of door wilgenknotters en verdwijnen ze in de versnipperaar of verbrandingsoven. En dat zelfde geldt voor veel andere soorten en ook voor slieten of stekken. Zonde want elke tak van een vlinderstruik, vlier, wilg, populier of vijg kan een nieuwe boom of struik worden, net als afleggers van bramen en frambozen. Meer Bomen Nu verzamelt (een deel van) deze zaailingen en stekken op plekken waar ze in overvloed zijn, of ongewenst. Door deze vervolgens gratis weg te geven en te (ver)planten, kunnen we Nederland veel goedkoper en sneller en samen vergroenen.

PT010: theater en dansschool

Regio - Ouders van leerlingen op PT010: “Mijn kind heeft al vanaf groep 7 zo’n passie voor dans en muziek, ik heb geen idee hoeveel tiktok-filmpjes er al gemaakt zijn. Wat ik fijn vind, is dat de kinderen op PT010 heerlijk met hun hobby’s bezig zijn, zonder dat zij inleveren op de andere belangrijke vakken. Door de theatervakken te volgen, leerde mijn zoon steeds beter uit zijn woorden te komen in een presentatie. Hij stapt gewoon voor een groep en durft te improviseren en presenteren. Daar heb ik zelf iets langer over gedaan… Het maken van een schoolkeuze is in veel gezinnen een mijlpaal en dat begrijpen wij op PT010 maar al te goed. Digitale scholenmarkten en inlogmomenten zijn een uitvinding, maar in de praktijk blijkt dat u nog steeds graag langskomt voor een persoonlijk gesprek.
Alles wat Rotterdam kenmerkt, komt samen op PT010. Eigenheid, doorzettingsvermogen, diversiteit en talent! De school kent een inspirerende groep leerlingen met passie voor Theater en Dans op het podium, maar ook met grote nieuwsgierigheid naar alles wat er om het podium heen plaatsvindt. Licht, geluid, techniek, decorbouw zijn o.a. aanbod voor ons Off Stage onderwijs. Hiermee biedt PT010 een uniek onderwijsaanbod voor leerlingen met een kader/mavo advies. Naast het aanbod van deze kunstvakken werken de leerlingen ook aan reguliere profielvakken voor de basis van een stevig diploma waarmee zij gemakkelijk doorstromen naar een vervolgopleiding. Leerlingen leggen op PT010 - Theater en Dans een brede basis voor de toekomst en hebben ze een streepje voor als ze na hun VMBO diploma willen doorstromen naar één van de MBO Kunstvakopleidingen. PT010 werkt samen met Jeugdtheater Hofplein, maar ook met Albeda College en Codarts. U bent van harte welkom met uw kind op onze Open Dag zaterdag 13 maart. Vanaf nu organiseert PT010 iedere schooldag tot 19 maart persoonlijke kennismakingsgesprekken. Reserveren via: https://www.pt010theaterendans.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden