Ewoud: ‘Een blik werpen bij de buren’


De passant die mij geholpen had
De passant die mij geholpen had (Foto: Ewoud)

Ewoud: ‘Een blik werpen bij de buren’

“Vanaf het begin van de Corona pandemie werk ik vanuit huis. Normaal gesproken fiets ik naar huis als ik klaar ben met werken, maar dat is inmiddels alweer even geleden. Nu stap ik de deur uit voor een ommetje in de buurt samen met mijn grijper”, schrijft Ewoud. Twee vliegen in één klap: bewegen en een schonere buurt.

Donderdag had ik aardig de tijd voor een flinke wandeling langs de Oude Maas. Echter aangekomen bij “Het Meertje” werd mijn aandacht getrokken door een blikje in het riet. Zo kwam het dat ik van het ene op het andere blikje stuitte. De passanten zullen wel gedacht hebben: wat vliegen die blikjes hier door de lucht. In een mum van tijd lag het pad dat om “Het Meertje” loopt vol met 86 blikjes en een aantal plastic flesjes.”

“De glazen drankflessen had ik maar voorzichtig in mijn tas gestopt. Anderhalf uur later was alles netjes opgeruimd, mede met hulp van een passant. Dit alles komt uit zo’n 10 m2 struikgewas en dat terwijl op 20 meter afstand een vuilnisbak staat. Wat verderop zag ik in de gauwigheid nog zo’n dumpplaats, maar dat is voor een volgende keer. Word je hier nu ook niet vrolijk van, word dan Supporter van Schoon. Kijk op supportervanschoon.nl. Op zaterdag 20 maart vindt de landelijke opschoondag plaats.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden