Ruitersporen Bernisse vanwege natte weer onbegaanbaar


Foto:

Ruitersporen Bernisse vanwege natte weer onbegaanbaar

Afgelopen herfst heeft Staatsbosbeheer met subsidie van de provincie Zuid-Holland de ruitersporen in de recreatiegebieden van Voorne Putten verbeterd, onder andere in de Bernisse. Vanwege het natte en koude weer in de afgelopen weken zijn de verbeterde ruitersporen voorlopig niet begaanbaar. Staatsbosbeheer doet daarom een oproep aan de ruiters om nog geen gebruik te maken van de ruitersporen in de Bernisse.

Regio - Staatsbosbeheer heeft samen met het recreatieschap bij de provincie Zuid-Holland een subsidie aangevraagd en ontvangen voor het verbeteren van de kwaliteit van een aanzienlijk deel van de huidige ruiterpaden binnen de beheergebieden.. Met de subsidie zijn de huidige ruitersporen in de Bernisse opnieuw glad gemaakt en bezand en voorzien van bebording en palen. Het ruiterspoor is gemaaid en de begroeide toplaag gefreesd, ca. 5cm diep. Dit was nodig om te zorgen dat het gras geen storende laag vormt. Vervolgens is een zandlaag van 5 tot 10 cm aangebracht, en de laag verdicht.

Onbegaanbare ruitersporen
In verband met de weersomstandigheden, het regenachtige weer voorafgaande aan de vorst periode, zijn de pas verbeterde ruitersporen tussen Abbenbroek en Zuidland nog niet begaanbaar. Door de nattigheid is het op veel plekken zeer drassig en helemaal bij de opgeknapte ruitersporen vanwege de grondbewerkingen, Het is nu de natste periode van het jaar; het pad heeft de tijd nodig om op te drogen en te stabiliseren. Staatsbosbeheer roept ruiters op voorlopig even geen of zo min mogelijk gebruik te maken van de ruitervoorzieningen in de Bernisse. Als de paden wat opgedroogd zijn gaan we deze nogmaals met een rolwals behandelen om het pad meer te verdichten.

Samenwerking

Staatsbosbeheer krijgt voor de kwaliteitsverbetering een subsidie van de provincie Zuid-Holland. De aanvraag en voorbereiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de KNHS, die de inventarisaties samen met de lokale actieve ruiters heeft uitgevoerd. Wil je als ruiter meer betrokken zijn bij de inrichting, ontwikkelingen en onderhoud van jouw ruiterpaden in Zuid-Holland? Neem dan contact op met Anita Verloop-Groenen van de KNHS, A.Verloop-Groenen@knhs.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden