<p>Familie dwerggeit van kinderboerderij De Oedenstee op de foto.</p>

Familie dwerggeit van kinderboerderij De Oedenstee op de foto.

(Foto: )

Uit het oog, niet uit het hart!

Je zou verwachten dat in tijden van Lockdown mensen bepaalde bezigheden en rituelen vanwege de beperkingen uit het oog verliezen, maar niets is minder waar. Uit het oog is niet uit het hart en dat is maar goed ook!

Hoogvliet - Dat blijkt wel uit de belangstelling die er is voor kinderboerderij De Oedenstee van Natuurstad. De voorjaarsvakantie is het uitgelezen moment om de kinderboerderij te bezoeken en met het gezin de pasgeboren dieren te bewonderen, zoals de pasgeboren dwerggeit lammetjes die overigens wel op Facebook staan. "We krijgen zo ontzettend veel vragen of we geopend zijn, ik kom handen tekort", zegt dierenverzorger Michael Huijzers. Ten tijden van dit schrijven is er nog geen persconferentie geweest. Het is te verwachten dat er voor de horeca, musea, dierentuinen, pretparken en dus kinderboerderijen voorlopig niets verandert en dat dinsdag is bevestigd dat ze in elk geval nog drie weken dicht blijven. Dat geldt dan ook voor De Oedenstee in Hoogvliet. Zodra hier meer over bekend is meldt de kinderboerderij dat op haar Facebookpagina of op www.natuurstad.nl. Misschien toch handig om dat eerst even te checken voordat u belt, zodat Michael zich weer bezig kan houden met het verzorgen van de dieren: www.facebook.com/kinderboerderij.hoogvliet.

Wilt u toch iets doen voor De Oedenstee? Lever dan oude bloembollen in bij de kinderboerderij. "U kent het vast wel: zo'n gezellig bakje met bloembollen op tafel. Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde. Bij De Oedenstee kunnen de uitgebloeide bollen overdag in een speciale bak of mand bij het toegangshek gedaan worden. Tot begin maart zijn kinderboerderijen in ieder geval nog gesloten. Maar op Facebook genieten we gewoon mee met het wel en wee van de jonge dieren totdat het weer live mag!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden