<p>Wil je als ruiter meer betrokken zijn bij de inrichting, ontwikkelingen en onderhoud van jouw ruiterpaden in Zuid-Holland?&nbsp;</p>

Wil je als ruiter meer betrokken zijn bij de inrichting, ontwikkelingen en onderhoud van jouw ruiterpaden in Zuid-Holland? 

(Foto: )

Kort nieuws en de online krant

Ruitersporen onbegaanbaar

Regio - Afgelopen herfst heeft Staatsbosbeheer met subsidie van de provincie Zuid-Holland de ruitersporen in de recreatiegebieden van Voorne Putten verbeterd, onder andere in de Bernisse. Vanwege het natte en koude weer in de afgelopen weken zijn de verbeterde ruitersporen voorlopig niet begaanbaar. Staatsbosbeheer doet daarom een oproep aan de ruiters om nog geen gebruik te maken van de ruitersporen in de Bernisse.
In verband met de weersomstandigheden, het regenachtige weer voorafgaande aan de vorst periode, zijn de pas verbeterde ruitersporen tussen Abbenbroek en Zuidland nog niet begaanbaar. Door de nattigheid is het op veel plekken zeer drassig en helemaal bij de opgeknapte ruitersporen vanwege de grondbewerkingen. Het is nu de natste periode van het jaar; het pad heeft de tijd nodig om op te drogen en te stabiliseren. Staatsbosbeheer roept ruiters op voorlopig even geen of zo min mogelijk gebruik te maken van de ruitervoorzieningen in de Bernisse.
Staatsbosbeheer krijgt voor de kwaliteitsverbetering een subsidie van de provincie Zuid-Holland. De aanvraag en voorbereiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de KNHS, die de inventarisaties samen met de lokale actieve ruiters heeft uitgevoerd. Wil je als ruiter meer betrokken zijn bij de inrichting, ontwikkelingen en onderhoud van jouw ruiterpaden in Zuid-Holland? Neem dan contact op met Anita Verloop-Groenen van de KNHS, A.Verloop-Groenen@knhs.nl.

Drugs en wapens gevonden

Spijkenisse, Hoogvliet - In woningen aan de Buizerdhoek in Spijkenisse en de Tijmweg in Hoogvliet werden dinsdagochtend verdovende middelen en wapens gevonden. De bewoners, respectievelijk een vrouw (29) en een man (29), zijn aangehouden.
Vermoedens van een hennepkwekerij leidden dinsdagochtend in een woning aan de Buizerdhoek tot de vondst van een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen, waaronder wietplanten. Ook vonden agenten die de woning doorzochten een vuurwapen, waarvan de echtheid wordt onderzocht, en een stroomstootwapen.
De aanwezige bewoonster (29) en een Hoogvlieter van 29 werden aangehouden. Bij een doorstap naar zijn woning aan de Tijmweg in Hoogvliet door team parate eenheid werd nog meer drugs gevonden. Om hoeveel en welke middelen het precies gaat wordt onderzocht.

Vrijwilligers gezocht voor De Ontmoeting

Albrandswaard - Stichting Welzijn Albrandswaard is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de functie van gastvrouw/gastheer van restaurant De Ontmoeting, locatie de Boekenstal, Poortugaal. Een ontmoetingsplaats waar één keer per maand mensen worden samengebracht rond de eettafel. Buurtbewoners eten, ontmoeten en maken een praatje. Een drempelloze ontmoetingsplaats in de wijk. De functie is voor op termijn als het restaurant de deuren weer kan openen. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Corona.
In het restaurant bent u verantwoordelijk voor het ontvangen van de gasten, het inrichten van de ruimte en het serveren van het eten en drinken. Nog belangrijker is om de verbinding te zoeken met en tussen gasten en een praatje te maken. Wilt u aan de slag als gastvrouw of gastheer en deel uitmaken van leuk team van enthousiaste vrijwilligers met hart voor andere mensen? Neem dan contact op met de Ouderenadviseur Yvonne Schults. Zij maakt graag een afspraak met u om het werk verder toe te lichten. Telefoon: 010-5018322 of via y.schults@welzijnalbrandswaard.nl.

Basisscholen zoeken leerkrachten

Regio - De schoolbesturen op het eiland Voorne-Putten zijn een gezamenlijke campagne gestart voor de werving van leerkrachten. Deze aanpak is een onderdeel van de aanpak van het lerarentekort op het eiland. In februari is een gezamenlijke wervingscampagne voor nieuwe leerkrachten gestart. Voor het schooljaar 2021-2022 zijn de schoolbesturen Onderwijsgroep EduMare, Prokind Scholengroep en VCPO Spijkenisse op zoek naar nieuwe leerkrachten voor de meer dan 45 basisscholen op Voorne-Putten en Rozenburg. De gezamenlijke wervingscampagne is een onderdeel van de regionale aanpak lerarentekort op het eiland Voorne-Putten waar de drie schoolbesturen zich, samen met de VPR Pool - de talentenpool voor leerkrachten in het basisonderwijs - op richten. Dit om voor het volgend schooljaar een optimale bezetting te kunnen realiseren. ‘Het tekort aan goede leerkrachten wordt groter. Door de arbeidsmarkt regionaal te bewerken kunnen we kennis en resources bij elkaar voegen en samen een vuist maken’, vertelt HRM-adviseur Emma Mastenbroek namens Prokind-scholengroep en VCPO Spijkenisse. Zoek je een nieuwe uitdaging of ken je iemand die een volgende stap wil zetten in zijn loopbaan? Ga dan voor alle vacatures naar de website van de VPR Pool (www.vprpool.nl).

Afsluiting

Regio - Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding zijn er in maart twee afsluitingen. Afrit 14 Rozenburg Centrum op A15 afgesloten tot 15 maart 05:00 uur en afrit 14 Rozenburg Centrum (Trentweg) van de A15 uit Europoort blijft afgesloten tot 15 maart 05:00 uur. Vanwege de vorst en het eerder beschikbaar stellen van de derde rijstrook op de A15 bij Rozenburg, is het noodzakelijk om de afrit langer dan gepland dicht te houden. Vanaf de afrit bouwt Rijkswaterstaat aan de fly-over voor het toekomstig knooppunt Rozenburg. Van vrijdag 12 maart 22:00 uur tot maandag 15 maart 05:00 uur wordt de tafelconstructie waar de eerste fly-over op gebouwd wordt, zo’n 60 meter opgeschoven, zodat kan worden gestart met de bouw van de tweede fly-over voor knooppunt Rozenburg. Meer informatie over het project en de werkzaamheden vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.

Lees hier de online krant

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden