Foto: Richard van de Ketterij

Hoogvliet’s YouTube-kanaal Theme Park Science lanceert eigen soundtrack

Theme Park Science, de pretparkuniversiteit van de Benelux, heeft een album met een eigen soundtrack gelanceerd. Het album bevat de volledige versie van de tunes uit de video’s van Theme Park Science. Ook bevat het album nieuwe releases en diverse extra sounds, waarmee de luisteraar zich in een pretpark waant. 

Hoogvliet - Het album, met een speelduur van ± 30 minuten, is verkrijgbaar op CD en te beluisteren op alle streamingplatforms.

Voor het album werkte Team Park Science samen met componist en producer Bastiaan de Waard uit Dordrecht van EVRST Music. Hij liet zich inspireren door de geluiden en muziek in pretparken en omschrijft het album als een audiovisuele soundtrack: “Zie het als een audioboek, maar dan zonder tekst!”

Rotterdammer en Hoogvlieter Danny van der Weel, conceptcreator en presentator van Theme Park Science, is trots op de samenwerking met Bastiaan. “Het is best uniek dat een YouTube-kanaal een samenwerking aangaat met een componist om een eigen soundtrack te maken. Met dit album investeren we opnieuw in de kwaliteit van onze video’s, maar bieden we luisteraars ook het gevoel alsof ze zelf in een pretpark rondlopen, iets dat vanwege de coronamaatregelen helaas al een tijd niet mogelijk is. 

YouTube-kanaal Theme Park Science (TPS) is dé online pretparkuniversiteit van de Benelux. Op het kanaal zijn mini-documentaires en reportages te zien over attracties en pretparken. Recent werd aandacht besteed aan het onderhoud van de houten achtbaan Troy in Toverland, de techniek achter de Pagode in de Efteling en het fenomeen G-krachten. 

Een team van (audiovisuele) professionals onder leiding van conceptcreator Danny van der Weel maakt de video’s die maandelijks

aantal

keer worden bekeken. Daarbij worden ze bijgestaan door Jurnan Schilder, assistant professor aan de Universiteit Twente en gespecialiseerd in achtbanen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden