<p>Carla Klop-Osseweijer te midden van haar zoons Stefan (links) en Alex met &#39;Voetstappen&#39; het boek van echtgenoot en vader Huib Klop. Foto: Joop van der Hor</p>

Carla Klop-Osseweijer te midden van haar zoons Stefan (links) en Alex met 'Voetstappen' het boek van echtgenoot en vader Huib Klop. Foto: Joop van der Hor

(Foto: )

‘Voetstappen’ is beslist geen “kankerboek”

HOOGVLIET- Op 4 april 2011 overleed Hoogvlieter Huib Klop op 56 jarige leeftijd aan de gevolgen van een ernstige ziekte welke mensen liever niet bij naam noemen. Klop beschreef zijn strijd tegen die ziekte in een dagboek en sprak in vlagen van boosheid, teleurstelling en verdriet over een ‘kankerboek’, hetgeen het beslist niet is! Wat het wel is, is een verslag van een gevecht tegen tong- en longkanker. Een prachtig, puur en eerlijk onder woorden gebrachte strijd tegen een onzichtbare vijand die telkens weer opduikt en verdwijnt om uiteindelijk dodelijk toe te slaan.

DOOR JOOP VAN DER HOR

Huib besluit tot God te bidden, maar die geeft niet thuis. Of toch? Met slechts een paar maanden in het vooruitzicht gesteld krijgt Huib toch ruim 3 jaar ‘cadeau’. Tien jaar na zijn dood verschijnt zijn losbladig dagboek alsnog in boekvorm. De eerste exemplaren werden afgelopen zondag uitgereikt aan zijn vrouw Carla Klop-Osseweijer en zoons Stefan en Alex die niet alleen hebben meegeleefd maar ook hebben meegeleden want kanker heb je niet alleen.

‘Het verdriet is gesleten, het gemis is gebleven’ laten ze weten. Huib heeft het boek niet alleen voor zichzelf geschreven maar vooral ook om lotgenoten te helpen zaken te herkennen en achterblijvers te helpen en te troosten. Door Covid-19 is de officiële presentatie uitgesteld. Prijs € 15,95 door een mail te sturen naar b.mediathor@upcmail.nl.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden