<p>Kees Veldboer van de stichting Wensambulance likt zijn vingers af bij deze heerlijke cheque. Nel Bonneveld en Nel Kootte zijn tevreden.&nbsp;</p>

Kees Veldboer van de stichting Wensambulance likt zijn vingers af bij deze heerlijke cheque. Nel Bonneveld en Nel Kootte zijn tevreden. 

(Foto: Joop van der Hor)

Chococheque Wensambulance

HOOGVLIET- Met vier wielen op de stoep en in plaats van een vette bekeuring krijg je een letterlijk heerlijke cheque. Dat overkwam chauffeur / directeur Kees Veldboer uit Rhoon.

door Joop van der Hor

De auto op het trottoir is overigens geen gewone auto maar één van de speciaal ingerichte wensambulance waarmee de gelijknamige landelijke stichting met een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten, Veldboer kreeg afgelopen vrijdag van Gerda Kootte en Nel Bonneveld vanuit hun chocolade en snoepwinkeltje ‘De Meiden’ aan de Lengweg 74 in Hoogvliet een van chocolade vervaardigde cheque van maar liefst 1387 euro uitgereikt.

De ‘meiden’ wisten hun klanten mede enthousiast te maken voor de Wensambulance en hielden een verloting. Kees Veldboer trok lot nummer 890 uit de bus, goed voor een hele Paasfamilie, uiteraard gemaakt van de lekkerste chocolade. Buitenbeeld en achter de schermen was het de onlangs gepensioneerde politieman en vrijwilliger van de stichting Ed Campenhout die het vuurtje voor de actie had opgestookt. Ook hij werd verwend met een een zakje zalige paaseitjes.

NIEUWE ACTIE

In augustus bestaan ‘De Meiden’ 5 jaar. ‘We gaan dan weer uitpakken, voor welk goede doel houden we lekker nog even geheim’ aldus het immer vrolijke tweetal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden