<p>Bloesem, het Valckesteynse bos.</p>

Bloesem, het Valckesteynse bos.

(Foto: Fb Valckesteynse bos.)

Petitie: Geen nieuwbouw in het Valckesteynsebos

Rene van der Steen heeft een petitie gestart om nieuwbouw in het Valckesteynsebos tegen te houden. “De wethouder Ronald Schneider van de gemeente Albrandswaard heeft een plan ingediend om het Valckesteynsebos om te toveren in een betonnen nieuwbouwwijk met hoogbouw. Wilt u ook dat dit prachtige stukje natuur en wandelgebied behouden blijft in onze gemeente, teken dan deze petitie!”, is er te lezen op petitie.nl. Voor de petitie klik HIER.

Albrandswaard - “De bezorgde bewoners van Albrandswaard zijn enorm geschrokken van de plannen die de gemeente Albrandswaard heeft met dit prachtige stuk natuur en wandelgebied. De mensen komen van verre om hier te wandelen met de hond of om van de mooie omgeving te genieten. Tevens is dit stuk bos, liggend tussen de Oud Rhoonsedijk en de Limes, door de provincie destijds aangelegd als ‘Ruimte om de stad’, om meer natuur in en om de stad te krijgen. Er lopen reeën en er wonen diverse bosvogels.”

De bewoners willen dat het Valckesteynsebos geen onderdeel meer is van de omgevingsvisie. “Met deze petitie willen wij ervoor zorgen dat de ‘Omgevingsvisie Albrandswaard 2040’ gewijzigd wordt en dat de plannen met dit bos er niet meer in voorkomen. Als bewoners van Albrandswaard laten wij het niet toe dat dit mooie natuurgebied plaatsmaakt voor woningbouw! Nu niet, EN NOOIT NIET! Teken deze petitie om het bos te behouden en deel hem alstublieft zo veel mogelijk”, is het dringende verzoek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden