<p>Een moestuin draagt bij aan de gezondheid van de bewoners.</p>

Een moestuin draagt bij aan de gezondheid van de bewoners.

(Foto: )

Nieuwe moestuin voor Siloam

Voor veel mensen betekent de lente: de tuin in. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom moet er een moestuin komen bij verpleeghuis Siloam in Hoogvliet, vinden de vrienden van Siloam. Werken in moestuin op verhoogde plantenbakken is goed voor het leefplezier van ouderen. Zij kunnen hun oude hobby en gewoonte voortzetten door te tuinieren zonder dat ze hierbij beperkt worden door hun lichamelijke gebreken. Dit vergroot het leefplezier en geeft een meerwaarde voor de eigenwaarde.

Hoogvliet - Zeker wanneer de zelfverbouwde groenten, kruiden en bloemen in een volgende activiteit gebruikt worden: groentesoep uit eigen tuin, kruiden door het eten of zelfgekweekte bloemen die geknipt worden en in boeketjes uitgedeeld kunnen worden bijvoorbeeld aan hun mantelzorgers. Ook het maken van verse muntthee kan als activiteit worden gebruikt. Bovendien bevordert een dergelijke moestuin de gezondheid. Door middel van verrijdbare bakken kan de tuin ook naar de bewoners gebracht worden die niet zelf in staat zijn om naar te tuin te gaan.

Het ruiken van kruiden kan vanuit de aromatherapie een meerwaarde hebben om angst te verminderen (lavendel) of bij verkoudheid verlichting te bieden (eucalyptus of munt). De financiële middelen vanuit de overheid voorzien niet in dergelijke kosten om een moestuin te organiseren, terwijl dit wel het welbevinden en de gezondheid van de ouderen ten goede komt.

Hulp is welkom!

Om te starten is allerlei materiaal nodig als tuingereedschap, kruiden, zaden, een lange tuintafel en plantenbakken. Hiervoor is ruim tweeduizend euro nodig. Helpt u mee de ouderen van Siloam nog gelukkiger te maken? Op www.vriendenvanleliezorggroep.nl/siloam vindt u meer informatie en kunt u ook financieel bijdragen. Met uw inbreng zorgt u voor een lach van geluk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden