<p>Be&euml;diging Meindert Stolk.</p>

Beëdiging Meindert Stolk.

(Foto: PR)

Kort nieuws en de online krant

Komt dat zien!

Rotterdam - De Rotterdamse podia Theater Zuidplein, Maaspodium, Theater Rotterdam en de Doelen doen mee aan de landelijke coronapilot en hebben van maandag 19 tot en met woensdag 21 april allerlei optredens geprogrammeerd. Aan de deur moet je je toegangskaart én een negatieve coronatest laten zien. Er is van alles te zien en mee te maken. Van een eigen productie van Theater Rotterdam tot een cabaretvoorstelling van Roué Verveer. En van een kindervoorstelling van Maaspodium tot een tribute concert aan Nina Simone door Sabrina Starke & het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Kaarten

Als bezoeker ontvang je na het kopen van een toegangskaart een link waarmee je je voor een gratis coronatest kunt aanmelden. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet te worden getest. De kaartverkoop start komende dagen. Op de websites van de podia staat meer informatie.

Kijk voor informatie en de programma’s op www.dedoelen.nl, www.theaterzuidplein.nl, www.theaterrotterdam.nl of Maaspodium via maastd.nl. Een uitgebreider overzicht is ook terug te vinden op onze website www.debotlek.nl.

Wat doet mijn kind op social media?

Regio - Dit is een veel gestelde vraag door ouders en verzorgers. De preventiedeskundigen van Youz verslavingszorg nemen u graag mee in de digitale wereld van uw kind. Helder Theater zal (herkenbare) scenes naspelen uit het dagelijks leven van uw kind/puber en u als ouder. Onderwerpen die zeker aan bod komen zijn de verschillende vormen van social media en waarom deze zo aantrekkelijk zijn. Ook wordt er stil gestaan bij de voor- en nadelen, sexting, en geven we advies over schermtijd. De preventiedeskundigen van Youz verslavingszorg geven vervolgens uitleg en tips hoe u hier mee om kunt gaan. Op dinsdag 20 april bent u van harte welkom om online aan te schuiven. De bijeenkomst begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 20.45 uur. De bijeenkomst vindt online via YouTube plaats. Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via preventie@youz.nl en vermeldt hierin uw naam.

Alzheimer café

Regio - We zijn heel blij om u te kunnen meedelen dat het Alzheimer Cafe Spijkenisse u kan informeren over “Hulp bij dementie nu tijdens de coronamaatregelen”. Hiertoe heeft het Alzheimer Café een interview opgenomen met Lilian van de Brande, casemanager dementie en Ria Vliegenthart ouderenadviseur/mantelzorgconsulent van de SWO. Dit interview is terug te kijken via het Youtube kanaal van SWO Spijkenisse, zoekterm gebruiken: SWO Spijkenisse Alzheimer Cafe of onderstaande link gebruiken: https://www.youtube.com/watch?v=-DN_JZlnEIo.

Lilian van den Brande adviseert wat te doen wanneer u zich zorgen maakt over uw geheugen en legt uit wat een casemanager dementie voor u kan doen. Zij legt uit waar u met uw vragen terecht kunt wanneer u wacht op toewijzing van een casemanager dementie. Er wordt hard gewerkt om de wachttijd terug te brengen. Ria Vliegenthart vertelt wat de ouderenadviseur/mantelzorgconsulent bij verschillende stadia van vergeetachtigheid/ dementie voor de zieke en ook voor de mantelzorger kan betekenen, met name op het gebied van wonen, zorg, welzijn en administratie. Mocht u na het zien van de film of vooraf al vragen hebben over dit thema, neem dan contact op met SWO: 0181-695255 of via emailadres: r.vliegenthart@swospijkenisse.nl

Meindert Stolk beëdigd tot gedeputeerde (FOTO)

Regio - Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft Meindert Stolk beëdigd tot gedeputeerde. Hij deed dat na instemming van Provinciale Staten met de voordracht van Stolk. Stolk gaat aan de slag met de portefeuille Economie en Innovatie, Land- en Tuinbouw en Gezond en Veilig.
Stolk ziet ernaar uit om werk te maken van een sterk en toekomstbestendig Zuid-Holland. “Ik ken de provincie als ontzettend veelzijdig. Ook in mijn portefeuille komt dat tot uiting. Van het kenmerkende platteland, campussen in de stad tot industrie in de haven. Grote vraagstukken komen hier samen; hoe zorgen we voor een gezonde leefomgeving, een houdbaar voedselsysteem en kunnen we de omslag maken naar een circulaire economie? Juist die veelzijdigheid biedt kansen dit soort vraagstukken aan te pakken. Daar ga ik graag mee aan de slag.”
Commissaris van de Koning Jaap Smit ziet uit naar de samenwerking. “Na 6 jaar als Statenlid heeft Meindert Stolk een goed beeld van wat er speelt in onze provincie, waar kansen liggen en met wie je die samen kunt verzilveren. Er ligt een mooie en belangrijke taak, want Zuid-Holland staat voor grote uitdagingen. Ik zie ernaar uit Meindert te verwelkomen en hier samen met de rest van het college de schouders onder te zetten.”

Steevast op zondag

Albrandswaard - Op zondag 18 april praat het radio presentatieduo Piet Vermeulen en Jan Jongerius met een aantal bekende en onbekende telefoongasten in het familie /info programma Steevast op Zondag bij de omroep organisatie RTV Albrandswaard. Het programma kan men beluisteren van 12.00-14.00 uur. In het eerste uur is Mary Dotsch aan het woord, die na een groot aantal jaren als directeur van EIC Mainport op de landtong bij Rozenburg met pensioen gaat. Verder een gesprek met de directeur Sebastiaan van Hofwegen van het Penta College in Hoogvliet over het wel en wee van de school in coronatijd. Examens en open dagen staan centraal. In het tweede uur praten de radiomakers met Lee Towers over zijn nieuwe cd, wanneer deze uit gaat komen en zijn inbreng voor het lied voor Koningsdag, samen met o.a. Shirma Rouse en de oproep om Koningsdag thuis te vieren.

Tot slot een gesprek met meesterkok Ad Janssen van o.a. het Kasteel van Rhoon, die per 01 mei een nieuwe chef kok mag ontvangen in zijn keukens, die voordien het Avant- Garde restaurant had in het PSV Stadion in Eindhoven en daar de scepter zwaaide. Tevens is er ook een bijdrage te horen van Piet Vermeulen met een nog nader te bepalen gast of gaste. Kijk voor meer informatie op de website van RTV Albrandswaard: www.rtvalbrandswaard.com.

Lees de Botlek online HIER

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden