<p>Presentator Joop van der Hor (links) en videograaf Roel van Deursen zijn op zoek naar Hoogvlieters die (n)iets te vertellen hebben want iedereen heeft een interessant verhaal te vertellen.&nbsp;</p>

Presentator Joop van der Hor (links) en videograaf Roel van Deursen zijn op zoek naar Hoogvlieters die (n)iets te vertellen hebben want iedereen heeft een interessant verhaal te vertellen. 

(Foto: BTV)

Nieuwe serie: Zomaar een Hoogvlieter

HOOGVLIET- Videograaf Roel van Deursen en correspondent Joop van der Hor zijn voor deze krant én het You Tube kanaal Botlek TV op zoek naar ‘zomaar een Hoogvlieter'. ‘Iedereen heeft wel een mooi verhaal en een interessant leven achter de rug of nog voor zich of op zoek naar nieuwe uitdagingen. Voor ons een reden om niet alleen op zoek te gaan naar zulke Hoogvlieters, maar ook om ze thuis, op hun werk, vereniging of neutraal terrein op te zoeken en aan het woord te laten', legt Joop uit. De twee hebben elkaar in coronatijd gevonden en trekken sindsdien geregeld met elkaar op om mensen in hun natuurlijke omgeving of juist op bijzondere plekjes te filmen en te interviewen. Hoewel ze een aardig lijstje met namen hebben en voorlopig wel vooruit kunnen hopen ze ook op tips van (oud) Hoogvlieters zelf. "Je hoeft er niet te wonen, mensen die er werken of er iets leuks over weten te vertellen zijn net zo welkom." De gefilmde portretten worden via www.debotlek.nl uitgezonden en het You Tube kanaal van videograaf Roel van Deursen. Bovendien worden de filmpjes gekoeld bewaard voor het nageslacht in APF, het Amateurfilm Platform. Dit is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in samenwerking met o.a. het Stadsarchief Rotterdam. Aanmelden via joopvanderhor@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden