Foto: Joop Pragt.

Heel veel kopjes koffie voor Indië veteranen

“Het was, zoals de veteranen dat ieder jaar van ons gewend waren, de bedoeling om in 2020 weer een jaarlijkse reünie te organiseren voor onze oudste militaire veteranen, de Indiëgangers. Helaas Corona gooide roet in het eten. Maar we blijven positief!”, schrijft Marianne Pragt-Lankhuizen uit Hoogvliet,  voorzitter en secretaris van Sepatoe Roesak (zie www.sepatoeroesak.nl.

Ingezonden

Hoogvliet - “Voor de eerstvolgende, veilig, te organiseren landelijke reünie voor onze oudste militaire veteranen, de Indiëgangers uit het gehele land, zamelen wij Douwe Egbertspunten in voor mooie prijzen voor een dan te houden loterij. Bent u bij uw corona-opruiming nog punten tegengekomen? Weet u niet wat ermee te doen? Onze veteranen kunt u ermee blij maken. Reacties: marianne.lankhuizen@gmail.com.”

“De opzet is dat we proberen om zoveel mogelijk DE-donateurs uit het hele land te krijgen. De veteranen, afkomstig uit het hele land, hebben eerdere reünies genoten van alle aandacht en respect dat zij door middel van voorgaande acties mochten ontvangen. Iedereen die punten doneert wordt, indien daar toestemming voor is gegeven, vermeldt op een groot bord dat bij de loterijprijzen staat. Zo kunnen de veteranen zien hoeveel mensen hen met deze actie een warm hart toedragen. Een enthousiast applaus klinkt dan uit de zaal.”

“Mocht het niet mogelijk zijn om vanwege de coronacrisis dit jaar de reünie door te laten gaan, hebben we als alternatief een thuisloterij in gedachten waarbij de gewonnen prijzen worden thuisbezorgd bij de prijswinnende veteranen. Sowieso komt er dus vast en zeker een loterij. Meer weten over ons en de veteranen? Kijk op www.sepatoeroesak.nl.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden