<p>Buurtcirkel start spontane kaartenactie.</p>

Buurtcirkel start spontane kaartenactie.

(Foto: )

Kaartje voor een kaartje

“Binnen Buurtcirkel Hoogvliet Zuid praten we regelmatig over de pandemie en de gevolgen hiervan. Iedereen ervaart de beperkingen zoals het dragen van mondkapjes, afstand houden, beperkte dagbesteding, veel alleen thuis zitten en weinig mensen zien.”

Ingezonden

Hoogvliet - “Gelukkig konden en kunnen we met de Buurtcirkel wel bij elkaar komen en een luisterend oor bieden. Daarnaast hebben we ook met elkaar de mogelijkheden besproken wat er allemaal weer kan. Iemand gaf aan dat een kaartje krijgen al fijn zou zijn. Zo maar spontaan een kaartje zou leuk zijn maar waarom doen we het zelf dan niet eerst. En hiermee werd het idee van een kaartenactie geboren.”

Kaarten maken

Leden zijn thuis aan de slag gegaan met het maken van kaarten. Hierdoor had men wat te doen thuis. “Een lid ontdekte dat hij kon tekenen en het nog leuk vond ook. Elke bijeenkomst nam men gemaakte kaarten mee en de stapel groeide. Ook van uit een woonvorm kregen we kaarten. In totaal zijn we tot 100 stuks gekomen. Deze zijn overhandigd aan de bewoners van Siloam.”

Buurtcirkel

“We hopen dat de kaarten voor een “lichtpuntje “ zorgen en stiekem ook dat we wat kaarten terug krijgen. U vraagt zich natuurlijk af ; ‘Wat is een Buurtcirkel?’ De Buurtcirkel bestaat uit 9 tot 12 mensen die met elkaar in een wijk wonen en elkaar ondersteunen en inspireren. Zij hebben geen of een klein netwerk. Zij komen wekelijks bij elkaar. Onder het genot van koffie of een maaltijd wisselen ze ervaringen uit en helpen elkaar waar mogelijk De groep wordt ondersteund door een coach en een vrijwilliger.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden