<p>Het verbronsde beeldje Sophietje.&nbsp;</p>

Het verbronsde beeldje Sophietje. 

(Foto: )

Een hartverwarmend geschenk, Sophietje

Regio - Het Erasmus MC Sophia is het grootste academische kinderziekenhuis van Nederland met alle specialistische kennis in huis om complexe aandoeningen bij kinderen te behandelen en kinderen de beste zorg te bieden. De Stichting Vrienden van het Sophia is de fondsenwervende organisatie voor Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis die samen met haar donateurs belangrijke projecten op het gebied van nieuwe behandelingen, innovatie en welzijn stimuleert om zo de beste zorg voor zieke kinderen te kunnen realiseren.

Geïnspireerd door haar kleindochter heeft de vermaarde beeldend kunstenaar Corry Ammerlaan speciaal voor het Sophia Kinderziekenhuis een levendig en eigentijds Sophietje ontworpen. Dit in bronslegering vervaardigde sculptuur van een kind met vlechtjes die alle kanten uitdansen, met in haar armen geklemd een ‘hart van goud’ dat symbool staat voor de hartelijke zorg van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Een hartverwarmend geschenk waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek in kindergeneeskunde en projecten om het verblijf van kinderen in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Het verbronsde beeldje (16 cm) is te bestellen via www.artihove.nl. Prijs: € 50,- per stuk. Het bestelde exemplaar wordt in een geschenkverpakking afgeleverd. Exclusief € 3,75 verzendkosten binnen Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden