<p>Regiomanager Argos Zorggroep John Rijsdijk raakt niet uitgepraat over &#39;zijn&#39; Breede Vliet&#39;. &nbsp;Foto: Joop van der Hor</p><p><br></p>

Regiomanager Argos Zorggroep John Rijsdijk raakt niet uitgepraat over 'zijn' Breede Vliet'.  Foto: Joop van der Hor


(Foto: Joop van der Hor)

Je weet niet wat je ziet in Breede Vliet

De sloop van de oude Breede Vliet ligt alweer een poos achter de rug en de nieuwbouw staat als een huis. En wat voor een huis! In niets lijkt het zorg en verpleeghuis Breede Vliet op wat het ooit is geweest of het moet de liefde en warmte van het personeel zijn voor hun werk en de bewoners.

door Joop van der Hor

HOOGVLIET- Vorige week maakten de lezers van Weekkrant de Botlek al kennis met manager Zorg & Wonen Mirjam Brokking. Regiomanager Argos Zorggroep John Rijsdijk toont zich net zo trots als zijn collega Brokking. Als een pratende waterval leidt hij de pers rond en heeft bij zowat elke deur, elk keukenblok en elke kamer wel een enthousiast verhaal waardoor je bijna zou vergeten dat hier straks 180 veelal demente ouderen, maar ook jongeren gehuisvest gaan worden. Het gebouw gebouw is licht en straalt rust uit door het gebruik van grote raampartijen, glazen lichtkoepels en het gebruik van rustgevende kleuren op de muren. Naast de vaste groep bewoners, die elk over een grote eigen slaap-woonkamer beschikken en ruime badkamer, zijn er straks ook zogeheten dagverblijvers die in een apart van de andere ruimten hun therapie en behandelingen volgen.

Brasserie

In de ruim opgezette brasserie komen al die groepen bij elkaar, inclusief bezoekers, personeel en ook buurtbewoners die een drankje of maaltijd kunnen nuttigen. John Rijsdijk: “Onze bewoners worden niet gescheiden van de rest van de wereld, zij maken immers onderdeel uit van die wereld. Middels moderne technologie kunnen wij hen volgen zonder dat het eng of hinderlijk voor hen is of dat hun privacy wordt geschonden.”

Eigen voordeur

Hij vervolgt: “Mooi ook is dat de vaste bezoekers zoals de kinderen van de bewoners, via een eigen opgang naar binnen kunnen. De parkeerplekken liggen aan de straatjes aan de achterzijde, net zoals in een gewone woonwijk. Ze hoeven niet door het hele gebouw te lopen en kunnen via een eigen voordeur de woning van hun familielid naar binnen.” John Rijsdijk ziet eigenlijk alleen maar voordelen, zoals de op een sociale manier van de rest afgesloten binnentuin waardoor de bewoner het gevoel krijgt echt buiten te zijn terwijl er toch echt wel een hekwerk is aangebracht om ‘ongeoorloofde afwezigheid’ te beletten.

Straks weer Rita Young

Als ergens tussen 2 mei en half mei de verhuizing een feit is, de inrichting op orde, vaccinaties hebben plaatsgevonden en de corona onder controle, dan komen ook de artiesten weer gezellig langs zoals zanger Perry Zuidam en zangeres Rita Young met ‘Mag ik deze dans van u’. John Rijsdijk is er klaar voor. Hij kan nu al een dansje van plezier maken, zo mooi vindt het het!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden