Foto: Hans-Peter van Velthoven

Wereldkampioen zonneauto ‘Nuna’ bezoekt Botlek

Vrijdag 30 april krijgt CBS de Rank in Spijkenisse bezoek van het wereldberoemde Vattenfall Solar Team. Een van de teamleden is Jort Bouma uit Spijkenisse die vroeger zelf op deze school zat. Tijdens het bezoek vertelt hij over zonne-energie, duurzaamheid en techniek. Uiteraard neemt hij ook een echte zonneauto mee.

Regio - Het team neemt Nuna Phoenix mee naar CBS de Rank. Met deze auto werd het team wereldkampioen in Australië en Zuid-Afrika. Vorig jaar reden ze er een wereldrecord mee. 

Leden van het Vattenfall Solar Team bezoeken ieder jaar verschillende scholen in Nederland. Ze nemen een van hun zonneauto’s mee en leggen uit hoe zo’n kampioensauto wordt gebouwd. Daarbij is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Maak een racehelm!

Dit jaar kunnen de leerlingen een ontwerp maken voor de helmen van de coureurs. De beste inzendingen worden daadwerkelijk uitgevoerd en gedragen tijdens de race.

Het Vattenfall Solar Team bestaat uit studenten van de TU Delft. Elk jaar ontwerpen en bouwen ze een zonneauto waarmee ze tegen andere teams racen. De bekendste race is de Bridgestone World Solar Challenge, die om het jaar wordt gehouden. 

Wereldtitel

Die 3000 kilometer lange race voert dwars door de Australische outback en geldt als de belangrijkste race ter wereld. Al zeven maal sleepte het team er de wereldtitel binnen. Dit jaar is de race vanwege Covid-19 afgelast. Samen met verschillende andere teams wordt nu gezocht naar een alternatief.

Het team is vrijdag 30 april van 9.30 tot 10.30 uur bij CBS de Rank, Oranjelaan 29 in Spijkenisse. Om 9.30 is er een presentatie van Jort Bouma en Laurien de Vos. Om 10.00 uur is Nuna te bekijken en kunnen belangstellenden vragen stellen tot 10.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden