Foto: pr

Zo maar spontaan een kaartje krijgen in Hoogvliet

Zomaar spontaan een kaartje krijgen, dát zou al zo fijn zijn, gaf één van de Buurtcirkel deelnemers in Hoogvliet onlangs aan. Maar waarom doen we dat dan zelf dan niet eerst? Met die vraag werd het idee van een kaartenactie geboren.

Hoogvliet - “Binnen Buurtcirkel Hoogvliet Zuid praten we regelmatig over de pandemie en de gevolgen hiervan”, vertelt Bernadette Reinders, Buurtcirkelcoach bij Pameijer. 

De Buurtcirkel bestaat uit 9 tot 12 mensen die met elkaar in de wijk wonen en elkaar ondersteunen en inspireren. Zij hebben geen of een klein sociaal netwerk. Wekelijks komen zij bij elkaar om onder het genot van een kopje koffie of een maaltijd hun ervaringen uit te wisselen en elkaar te helpen waar mogelijk. De groep wordt ondersteund door een coach vanuit Pameijer en door een vrijwilliger.

“Iedereen ervaart dagelijks de beperkingen als gevolg van de maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes, het afstand houden van elkaar, beperkte dagbestedingsactiviteiten, veel alleen thuis zitten en weinig andere mensen zien. 

“Gelukkig konden en kunnen we met de Buurtcirkel bij elkaar blijven komen en een luisterend oor bieden. Samen bespreken we vooral ook wat er gelukkig allemaal wél kan. En daar is onze kaartenactie een mooi voorbeeld van.”

De Buurtcirkel deelnemers gingen thuis aan de slag met het maken van kaarten. Zo hadden zij thuis meteen een fijne dagbesteding. En de actie had meer voordelen. 

“Eén van de deelnemers ontdekte op deze manier dat hij goed kon tekenen. En hij vindt het nog leuk ook!”, licht Bernadette toe. Bij elke Buurtcirkelbijeenkomst namen de deelnemers hun nieuwe zelfgemaakt kaarten mee. De stapel groeide zienderogen. 

Ook vanuit een woonlocatie van Pameijer in de buurt kregen zij spontaan zelfgemaakte kaarten aangeboden. Iedereen deed enthousiast mee. Honderd hartverwarmende kaarten waren het resultaat.

De zelfgemaakte kaarten werden begin april overhandigd aan de bewoners van woonzorgcomplex Siloam in Hoogvliet. Bernadette besluit: “Wij hopen dat de kaarten voor de bewoners een klein lichtpuntje bieden. En wie weet krijgen we ook nog een kaartje terug. Dat zou helemáál leuk zijn!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden