Burgemeester trots op vaccinatie locatie Albrandswaard / Poortugaal 2021

Burgemeester Jolanda de Witte was er extra vroeg voor uit bed gekomen maar door een stroomstoring bij de RET, waardoor ook de grote vaccinatie locatie aan de Hofhoek in Poortugaal een tijdlang zonder stroom kwam te zitten, kon men uiteindelijk pas om 11 uur de eerste prik in een gewillige bovenarm zetten. 

Poortugaal - GGD regiomanager - regio Zuid - Evelien van de Broek leidde de verzamelde lokale pers passievol rond door de op dat moment nog lege vaccinatie hal terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel kwam, hetgeen helaas ook terug te horen is in deze videofilm van Botlek TV. 

Terwijl GGD communicatiemedewerkster Els Veltkamp buitenbeeld vanaf een afstandje alles scherp in de gaten hield kreeg het GGD personeel de laatste instructies en werden in bijruimtes enkele honderden injectiespuiten gevuld met het BionTech/Pfizer Vaccin. 

De Hofhoek is de 8e locatie in de regio, later volgen er nog drie in Maassluis, Barendrecht en Ridderkerk. De locatie Hofhoek is 7 dagen per week geopend van ’s morgens 9 tot ’s middags 4 uur. 

De verwachting is dat er- bij aanleveren van voldoende vaccins- dagelijks 850 mensen gevaccineerd kunnen worden. Wie een afspraak wilt maken moet wachten op de uitnodiging of kijken op de site van de RIVM.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden