Video's Roel van Deursen

Video: Koningsfeest bij Siloam Hoogvliet

Viktoria Pompa van Stichting VICA is al sinds 12 april op zoek naar zangtalent in Hoogvliet. Toen bleek dat Koningsdag 2021 alsnog werd gevierd bij Siloam in Hoogvliet en zangoptredens ook deel uit maakten van het programma, is Viktoria toch even samen met Roel een kijkje gaan nemen. Eenmaal bij Siloam aangekomen viel ze daar met haar ‘neus in de boter’ hoe ze dat zelf noemt. “Wat een gezellig feest!” De tuin van Siloam was prachtig aangekleed met vlaggen, slierten, ballonnen en ja hoor, er was ook een handje vol artiesten die klaar waren om op te treden.

Hoogvliet - Het hele plein voor het verzorgingshuis Siloam kleurde ORANJE en het feest kon beginnen. De vele vrijwilligers van Siloam hebben echt hun best gedaan om de bewoners in het zonnetje te zetten, letterlijk en figuurlijk. Aad Bal, die al jaren voor de bewoners klaar staat en verschillende activiteiten ondersteunt en opzet, was ook nu weer druk bezig. En ook dit keer was aan alles gedacht: iets lekkers om te drinken, wat bitterballen en natuurlijk een mooi programma om iedereen te laten stralen. Ook Imelda Bogaard, van de Lelie zorggroep en Hoogvliet Actief, was volop aan genieten: ze zong en danste mee!

Veilig

Natuurlijk werd er ook rekening gehouden met de Corona maatregelen; zo was er gezorgd voor afstand tussen de stoelen en waren er mondkapjes beschikbaar voor iedereen. Het feest vond ook alleen plaats in de buitenlucht. Voor familieleden was wel de uitzondering dat ze bij elkaar konden staan, om de feestdag gezamenlijk te vieren. Dat is een mooi voorbeeld van hoe we weer stapje per stapje voorzichtig terug naar het normale leven kunnen. Er is door OPEN ROTTERDAM een livestream opname gemaakt en verder zijn er veel leuke foto’s, blije gezichten en filmpjes voor FB . Nu hebben ze weer een beetje positieve energie om deze moeilijke tijd door te komen.

Zingen is gezond

Belang van zingen is de positieve werking ervan op de gezondheid: Het is wetenschappelijk bewezen dat zingen een positieve beleving heeft op de gezondheid van de mens. Dan kan je je voorstellen hoe erg het kan helpen in deze crisistijd, wanneer mensen heel veel worstelen met negatieve gedachten en psychische klachten hebben, overprikkeld zijn en zich eenzaam voelen. Om een liedje te kunnen zingen moet je alles los laten, je hoofd leeg maken en je volledig focussen op wat je zingt, anders lukt het niet. Dan ben je met je hele lichaam bezig: je ademhaling, je houding, de tekst en de melodie. Bovendien, omdat zingen je blij maakt, werkt het stress verlagend en groeien je positieve hormonen, wat essentieel is voor het herstellen en voorkomen van welke ziekte dan ook. Het helpt je dus op meerdere manieren om de negatieve gevolgen van de Corona tijd te overwinnen. 

Songfestival

Viktoria is heel blij om te zien hoe zingen een positieve werking heeft op de mensengeest. Dat geeft haar meer kracht om met haar initiatief ‘Zingen met Songfestival Hoogvliet’ door te gaan, ondanks alle obstakels die zij en haar team moeten overwinnen. Gelukkig mocht ze bij Siloam ook een oproep doen om zo veel mogelijk mensen aan het zingen te krijgen. Ze hoopt dat veel meer mensen vanuit hun eigen huiskamer meedoen, om elkaar te steunen in deze sombere tijden. De oproep van Viktoria kunt u vinden op de FB pagina ‘Zingen met Songfestival Hoogvliet’ en ook de zanginzendingen kunt u hier bekijken (en u kunt er ook op stemmen natuurlijk)! V Pompa stichting.vica@gmail.com 06 33 66 50 39.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden