Botlek TV: Na 40 jaar Superstep 2.0 Ready for Take Off

In september 2019 vond de laatste rit plaats van de voornamelijk uit Hoogvliet en Spijkenisse afkomstige New York Steppers. Speciaal voor de stichting Villa Joep, een organisatie welke zich ten doel stelt om Neuroblastoom (kinderkanker) de wereld uit te helpen, stepten en fietsten zij heen en terug van Hoogvliet naar Antwerpen, uitgezwaaid door hun ambassadeur oud-burgemeester Ivo Opstelten.

Regio - Na terugkeer werd door de steppers een bedrag van € 22.222,22 aan voorzitter Leontine Heisen van Villa Joep overhandigd. Hiermee kwam definitief een einde kwam aan de avonturen van de in 1981 opgerichte steppers met Joop van der Hor als kopman. De grote supersteps werden eerder al aan een stalen boom op de rotonde in Hoogvliet-centrum gehangen. Definitief? Nee! Joop had buiten de waard gerekend, in dit geval Nick Gardenier. Onder verwijzing en vrij naar het liedje van Wim Sonneveld ‘Hij kon het steppen niet laten’ begon Gardenier aan een Superstep 2.0.

Deze van een poedercoating voorziene Rotterdam Coatings bv Sluisjesdijk rolde eind april 2021 van de band ofwel uit de praktijkruimte van het Techniek College Rotterdam op de Heijplaat. “Instructeur Andre de Knegt en zijn leerlingen hebben vakwerk verricht” zo liet Nick trots weten. Zie in deze Botlek TV productie van Roel van Deursen en Joop van der Hor het uiteindelijke resultaat en verneem waarom en voor welk goed doel de tot Antwerpensteppers omgedoopte ploeg op 28 en 29 augustus 24 uur non stop gaan steppen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden